TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, aradan 33 yıl geçmesine karşı 'Darbecilerin darbe anayasası ile yargılanmasının büyük bir utanç ' olduğunu söyledi.

Ülkenin halen ruhunda militarizm barındıran 1982 Anayasası ile yönetilmesinin acı bir gerçek olduğunu belirten Kılınç, 2013 yılının ilk 6 ayında TBMM'nin sivil bir anayasa yapamaması halinde darbenin hayatta olan mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasının zorlaşacağını kaydetti.

Parti binasında başlattıkları '2013'te Sivil Anayasamıza Kavuşalım' kampanyası ile ilgili bilgi veren Kılınç, 33 yıl içinde sürekli yapılan revizyonlarla 1982 Anayasası'nın toplumun ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını söyledi. Sivil bir anayasa hazırlanmasında siyasi partiler yanısıra sivil toplum kuruluşlarından da yardım alınması taraftarı olduğunu belirten Kılınç, bu yıl içinde sivil bir anayasa yapılmazsa ülkede Balyoz, Kafes, Ayışığı, Eldiven ve Sarıkız darbe planlarının arkasının gelebileceğini savundu. Kılınç, şöyle konuştu: "Darbecilerin darbe anayasası ile yargılanması AB girmek mücadele veren Türkiye'ye hiç yakışmıyor. Kenan Evren'in avukatı mahkemede 'siz benim savunduğum sanıkları yargılama hakkına sahip değilsiniz' dedi diyor. Mahkemede birileri 'böyle şey olur mu?' deyince avukat, 'sizin darbeci dediğiniz adamın kurduğu anayasa ile ülkeyi idare ediyorsunuz, nasıl yargılayacaksınız?' diyor. Adam haklı. Darbeyi yargılıyorsun, darbe anayasasıyla devam ediyorsun. Bu ayıp bütün siyasilerindir. İşine geldikleri için seçim sistemini değiştirmiyorlar, işine geldikçe siyasi partiler yasasını değiştirmiyorlar, seçim zamanında aldıkları paralara bakıyorlar, ondan sonra da 'eşit şekilde yarışıyoruz' diyorlar. Buna kimse inanmaz, kimse de inanmıyor.Yeni anayasa yapımında partilerden mazeret istemiyoruz. Partilerin sivil anayasa yapımında aceleye getirilmesin sözü çok ayıp. 33 yıl geçmiş bunun aceleye getirilecek bir tarafımı kaldı."

Editör: TE Bilisim