Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Eğitim uzmanı Süleyman Beledioğlu, hangi karakter yapısına ait olduğunun bilinmesi ve çözümlenmesi halinde çocuklarla daha rahat iletişim kurulabileceğini söyledi.

        Amasya Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Öğrenci-Veli İlişkisi' konulu kişisel gelişim semineri, İl Özel İdaresi çok amaçlı salonu’nda yapıldı. 'Bonus Hoca' olarak da tanınan eğitim uzmanı Süleyman Beledioğlu, seminerde yaptığı konuşmada, çocukların genel karakter kalıplarına değindi.

        Çocukların genel olarak A ve B tipi olarak ikiye ayrıldığını belirten Beledioğlu, “A tipi diye adlandırılan çocuklarımız rekabetçi bir yapıya sahiptirler. Rekabet edecek ortama girdiklerinde daha çok çalışırlar. B tipi karakter yapısına sahip çocuklarımız ise rekabeti sevmezler. Demek ki çocuğumuz B tipi ise onu yarışacağı arkadaşlarının bulunduğu ortamdan çekmek zorundayız. Aksi takdirde B tipi karakterdeki çocuklarımız aşırı strese sürüklenmekte, öz güvelerini kaybetmekte ve bu da onların çalışma azmini kaybetmelerine neden olmaktadır. A tipi çocuklar ise çabuk harekete geçerler. A tipi çocuklara bir hafta sonrasına ödev verildiğinde o ödevi bir hafta sonra değil de ertesi gün isteniyormuş gibi çalışmaya başlar. B tipi çocuklar ise sanki o ders bir yıl sonra yapılacakmış gibi kendilerini hiç üzmezler ve çok rahat davranırlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim