YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediyesi, üniversite ve sanayi içeresinde kurulan stantlarda 3 bin kişiye çorba ve ekmek ikramını aralıksız sürdürüyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ki çorba dağıtım stantlarını yerinde inceleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, üniversite öğrencileri ile birlikte çorba içerek sohbet etti. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Başkan Demirtaş, "Üniversite öğrencilerine ve sanayide çalışan vatandaşlara ücretsiz çorba-ekmek her gün dağıtılıyor. Zaman zaman fırsat buldukça vatandaşlarımız ile bir araya gelerek birlikte çorba içip sohbet ediyoruz. İmkânlarımız doğrultusunda bu bölgelerde, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza dağıttığımız çorba ekmeğe ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle sabah öğününe pek önem vermeyen üniversite öğrencileri ve çalışanlarımız, güne burada sıcak bir çorba içmenin keyfi ile başlıyor." dedi.

Hayallerin gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Başkan Demirtaş, 'Çorba ve ekmek dağıtımı' düşüncesinin gerçekleşmesinden dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Üniversiteyi okuduğum 1975-1980 yılları arasında maddi anlamda çok sıkıntı yaşadım. O günün şartlarında gelir düzeyi yüksek olan ailelerin çocukları dahi üniversitelerde sıkıntı yaşayabiliyordu. Bizim dönemimizde Halk ekmek fabrikamızın açılmasının ardından çorba ekmek hayalimde gerçekleşti. Buradaki arkadaşlarımız çoğu sabah kahvaltı yapmadan derslere giriyor ve çalışıyor. Türkiye'de birçok projeye ilk adımı atmak mutluluk verici."

Editör: TE Bilisim