ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Erzurum merkez Yakutiye ilçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ‘prematüre retinopatisi’ olarak bilinen erken doğan bebeklerde görülen görme sorununa ilişkin tedavi geliştiren Doç. Dr. Orhan Ateş’i ziyaret ederek kutladı. Korkut, bilimsel her çalışmanın kıymetli olduğunu, tıp alanındaki gelişmelerin ise ayrı bir yer tuttuğunu belirterek, "Başarıyı ödüllendirebilir, taktir edebilirseniz yenileri gelir. Türkiye’nin en genç Doçenti, kardeşimiz Orhan Ateş’i, başarılarından dolayı kutluyorum. Çalışmalarının devamını bekliyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, tıp alanında önemli bir yer tutan, tıp dilinde ’prematüre retinopatisi’ olarak bilinen erken doğan bebeklerde görülen hastalık nedeniyle her 100 bebekten 10’unda görülen görme kusurlarıyla ilgili çalışma yapan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Orhan Ateş’i ziyaret ederek bir plaket verdi. Korkut, bilimsel her çalışmanın çok değerli olduğunu belirterek, "Eğer bu bilimsel çalışma insan yaşamını konu alan tıp dalında yapılmış ise daha ayrı bir kıymeti vardır. Başarılar, taktirlerle, ödüllerle gelir. Biz, Türkiye’nin en genç doçenti olan kardeşimizi odasında ziyaret ettik. Naçizane bir plaket vererek kutladık. Ben, Orhan Ateş hocamın daha yeni çalışmalara imza atacak güçte olduğunu görüyorum. Bizler, başarıları artırabilmenin yollarını bulmalıyız. Tıp alemi ve insanlık için bu önemli çalışmasından dolayı Doç. Dr. Orhan Ateş hocamı tebrik ediyor, yeni çalışmaları için başarı dileklerimi iletiyorum." dedi.

Doç. Dr. Orhan Ateş, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un ziyaretinden mutlu olduğnuu belirterek, "Biz bilim insanları, içinde bulunduğumuz toplumca kutlanmaktan, tebrik edilmekten mutluluk duyarız. Çalışmalarımız için bu davranışlar güzel bir isteklendirmedir. Ben Belediye Başkanımız Ali Korkut’a çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"PREMATÜRE BEBEKLERDE GÖRÜLEN GÖRME KUSURLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMAYA İMZA ATTI"

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Ateş, tıp dilinde ’prematüre retinopatisi’ olarak bilinen erken doğan bebeklerde görülen görme kusurlarıyla ilgili bir çalışmaya imza atmıştı. ’L- Carnitire’ molekülüyle fareler üzerinde antioksidan deneyen Doç. Dr. Orhan Ateş, erken doğumlarda görülen körlüğü önleyecek çalışmada sona yaklaşmıştı. 6- 9 Eylül 2012 tarihlerinde İtalya’nın Milano kentinde yapılan ’Euro Retina’ toplantısında deney sonuçlarını bildiri olarak yayınladı.

Editör: TE Bilisim