YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu,sipariş ettiği tahta kaşıkları getiren girişimci kadınları davulla karşıladı. Tahta kaşıkları alan Uslu'nun yörenin geleneksel oyununu oynaması ilginç görüntüler oluşturdu.

Atakent Belediye Başkanı Uslu, kasket ve şalvar giyip makamında davul çaldırıp daha sonra kaşık oyunu ile Silifke oyun havaları oynadı. Silifke Girişimci Kadınlar Derneği'nin yürüttüğü, "kadın Emeğine Aşık, Tahta Kaşık" projesi kapsamında Atakent Belediyesi'ne 2 bin adet tahta kaşık yapan Silifkeli girişimci kadınlar, kaşıkları tesliminde Başkan Hasan Uslu'nun sürprizi ile karşılaştı. 20 Girişimci kadın, Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun ile birlikte otobüsle Atakent beldesine geldiler. Atakent Belediye binası girişinde şalvar ve kasket giyip davulla Silifkeli kadınları sürpriz bir şekilde karşılayan Başkan Hasan Uslu, makamına geçip davul eşliğinde kadınlarla birlikte tahta kaşıklarla Silifke Oyun Havası oynadı.

Dernek Başkanı Yeşim Altun ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden Başkan Hasan Uslu, daha sonra dernek üyesi kadınlar tarafından yürütülen Silifke'nin sembolü tahta kaşıkların yapımı ile ilgili bilgiler aldı. Girişimci Kadınlar Derneği tarafından yürütülen tahta kaşık projesinin Silifke ve Silifke'nin tanıtımı açısından büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Hasan Uslu, üreten kadınların bir araya gelerek böylesine güzel bir projeyi yürütmelerinde belediye olarak kendilerine her zaman destek olacaklarını belirtti.

Silifke kültürünü yaşatmak adına Belediye olarak her zaman çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Hasan Uslu, "Silifke tarihi, coğrafyası ve kültürü ile bir bütündür. Silifkeli Girişimci Kadınlarımız Silifke'nin tahta kaşığına sahip çıkmışlar ve çok güzel bir proje meydana getirmişler. Tahta kaşık Silifke'nin kültür parçasıdır. Yemeklerde ve Silifke'nin Halk Oyunlarında kaşık önemli bir yer tutmaktadır. Bugün Silifkeli Girişimci Kadınlarımıza bende bir sürpriz yaparak yine Yörük Kültürümüzün bir parçası olan şalvar ve kasket giyip davul eşliğinde tahta kaşıklarla Kadınlarımızla birlikte Silifke Halk Oyunlarını oynadık. Kültürümüzü her zaman en iyi şekilde yaşatmalıyız." dedi.

Dernek olarak yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yürüttükleri, "Kadın Emeğine Aşık, Tahta Kaşık" adlı proje hakkında Başkan Hasan Uslu ile birlikte karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Silifke Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun, Silifke'nin tanıtımına katkı sağlayan bu çalışmanın hem derneğe katkı sağladığını hem de üyeleri aktif hale getirdiklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim