TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Alman Belediyeler Birliği (DST), yeni hükümetin yerel yönetimlere daha fazla yardım etmesi gerektiğini bildirdi. “Belediyeler vatandaşların sorunlarını çözmekte zorlanıyor.” diyerek durumlarından yakınan Belediyeler Birliği Başkanı Dr. Ulrich Maly, yeni kurulacak hükümetten belediyelerin vatandaşlar için önemini dikkate alarak politika üretmesini talep ettiklerini duyurdu.

Belediyelerin sadece sosyal giderlerinin yıllık 45 milyar Euro’yu geçtiğini söyleyen Dr. Maly, tiyatro, yüzme havuzu ve kütüphane gibi yerlerin kapanmaya başladığına dikkati çekti. Sosyal giderlere hükümetin yardım etmesini isteyen belediyeler, özellikle özürlü insanlar için yapılan harcamaların karşılanmasını talep etti.

Birçok belediyenin borç batağında olduğu Almanya’da, yerel yönetimlerin bütçelerinin borçlarını kaldırabilecek hale gelebilmesi için federal, eyalet ve belediyeleri kapsayan mali reform yapılmasının gerekli olduğu dile getiriliyor.

Trafik ve alt yapı sorunu yaşayan belediyelerin yolları tamir edebilmeleri için yıllık 2,5 milyar Euro’ya ihtiyacı var.

Federal hükümetin eyaletlerle acil şekilde yolların onarımı ve alt yapı için harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Eva Lohse, diğer önemli taleplerinin ise tam gün eğitim uygulamasının yaygınlaşması olduğunu vurguladı. Ailelerin daha fazla tam gün eğitim talebini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Dr. Lohse, bütçelerinin yeterli olmadığını velilerin beklentileri için hükümetin yardım etmesi gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim