Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bitlis Eren Üniversitesi(BEÜ) arasında 'Hükümlü Ailelerinin İyileştirilmesi Çalışmalarına İlişkin İşbirliği Protokolü' Rektörlük Konferans Salonu'nda imzalandı.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, "Bugün biz Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığımızla Bitlis Eren Üniversitesi arasında hükümlü ailelerinin iyileştirilmesi çalışmalarına ilişkin işbirliği protokolü imzaladık. İnşallah bu protokolle hükümlü ailelerine üniversitemizin akademisyenleriyle birlikte yararlı çalışmalar yapacağız." dedi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil, "Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların durumlarını iyileştirilmesi çalışmasında bulunan özellikle Cumhuriyet Savcımız, Cezaevi İnfaz Koruma Müdürümüz ve Denetim Serbestlik Müdürümüze teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bu bölgemiz batıdaki yerlere nazaran daha az gelişmiş. Bu nedenle cezaevinde bulunan hükümlülerde ekonomik olarak zor durumdalar. Cezaevinde Bitlis doğumlu olan yaklaşık 150 tane hükümlümüz var. Bunların eşlerine yönelik olarak nasıl bir iyileştirme çalışması yapabiliriz diye arkadaşlar kafa yordular. Dediler ki üniversitemizin desteği ile akademik protokol yaparak hükümlü ve tutuklularımızın sosyal ve ekonomik durumlarını belirten bir anket çalışması yapalım. Bu anket çalışması sonucunda ortaya çıkacak tabloya göre hükümlü ve tutukluların durumlarını valilik kanalıyla, sodes projesiyle veya belediyenin desteği ile iyileştirelim diye düşündük. Sağ olsun üniversitemizde bu konuya el attı. Bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen özellikle Üniversite rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Doğru’ya Genel Sekreterimize, Cumhuriyet Savcımıza, Cezaevi Müdürümüze ve Denetim Serbestlik Müdürümüze tekrardan teşekkür ediyorum. İnşallah cezaevindeki vatandaşlarımıza faydalı oluruz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil’in Protokolü imzalamalarıyla program son buldu.

Editör: TE Bilisim