YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi. Programa katılanlara ve diğer vatandaşlara, Bigadiç Belediyesi tarafından "Hz. Peygamber ve İnsan Hakları" adlı kitap, 40 hadis ve gül dağıtıldı. Burcu Kafe'deki kutlama programına Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, İl Müftü Yardımcısı Fahri Tüfekçioğlu, İlçe Müftüsü Kemal Karadeniz, Sındırgı İlçe Müftüsü Halil Hazarcı, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Akbıyık, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, daire amirleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'ân okunmasıyla başlayan programda, Hz. Muhammed (SAV)'in hayatında kesitler anlatıldı. Açılış konuşmasını yapan Bigadiç İlçe Müftüsü Karadeniz, Kutlu Doğum Haftası'nın tam anlamıyla dolu dolu yaşanması gerektiğini söyledi. Sürekli olarak Hz. Muhammed (SAV)'in hatırlanıp yolundan gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Karadeniz, cuma günü Merkez Yeşilli Camisi'nde Mevlit okunacağını, ayrıca Kutlu Doğum pilavı ikram edileceğini duyurdu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Akpolat ise, "Ne mutlu sizlere ki gönülleriniz Allah ve Resulü ile çarparak bu salonları dolduruyorsunuz. Eğer bir mucize istiyorsanız, O sizinle beraberdir. Rahmetin ve merhametin kaynağı Peygamberimiz'i anmak için burada bulunuyoruz. O, Allah'ın elçisi ve bizlere bir merhamet peygamberi olarak gönderildi. Efendimiz öyle müstesna bir şekilde yetiştirilmiştir ki terbiyecisi Allah'tır. O, öylesine bir rahmet elçisidir ki her gittiği yere rahmet götürmüştür." şeklinde konuştu.

Programda ayrıca haftası münasebetiyle 14 ortaokul arasında düzenlenen hadis ezberleme, makale, şiir ve kompozisyondan oluşan "Hz. Peygamberin Hayatı" adlı siyer bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Daha sonra Müftü Kemal Karadeniz, protokol üyeleri ve misafirlere gül hediye etti.

Editör: TE Bilisim