ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Erdem Kaplan, “Gazeteciler karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen yeni bir bilgiyi, gelişmeyi veya herhangi değişimi topluma ulaştıran, toplumun tepkisini ve beklentilerini de yansıtan eşik bekçileridir.” dedi.

        Erdem Kaplan, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında gazetecilerin zamana ve teknolojinin değişimine karşı bir mücadele içinde olduğunu kaydeden Kaplan, “Bu mesleğin çalışanları aynı zamanda birbirleriyle de tatlı bir rekabet halindedirler. Meslek aşkı ve ahlakı ile donanmış insanların yapabileceği bir iş olan gazetecilik, her an ve her ortamda devam eder. Mesleğin böyle olması, beraberinde zor koşulları getirmektedir.” görüşüne yer verdi.

        Kaplan, “Gazeteciler, bazen toplumsal bir eylemin ortasında kalırken, bazen de görevlerinin başında kurşunlara hedef olabilmektedir. Stresli ve yıpratıcı bir meslek olan gazetecilikte teselli kaynağı ise ortaya konan ürünün, özgür ve sansürsüz bir biçimde hedef kitleye ulaşmasıdır. Mesai kavramı gözetmeden, her türlü elverişsiz ortamda çalışan gazetecilerin koşullarının daha da iyileştirilmesi, sağlanan desteklerin arttırılması, herkesin arzusu ve gayesi olmalıdır." ifadelerini kullandı.

         Basın İlan Kurumu'nun bu konuda basın emekçilerine maddi ve manevi anlamda desteklerini arttırarak sürdürdüğüne işaret eden Kaplan, "Ancak BİK hizmetlerini sürdürürken maalesef üzücü saldırılara da maruz kalmaktadır. Son olarak 3,5 ay önce Sakarya’da mesai arkadaşlarımıza ve bir gazeteci meslektaşımıza yönelik menfur saldırı, Türk basın tarihine kara bir leke sürmüştür. Basın sektörünün eli kanlı insanlardan temizlenmesi ve bu kutsal görevin, dürüst, samimi, ilkeli, vatanını ve milletini seven insanlarca yapılması arzumuzdur.” açıklamasını yaptı.
Editör: TE Bilisim