YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Barış Mahalle Muhtarı Halil Yılmaz’ı ziyaret etti. Başkan Tütüncü, önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan bilgi evinde ve yapımı tamamlanan spor parkta incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında mahalleli kadınlar, spor yapabilecekleri alan istediğini karşıladığı için Tütüncü’ye teşekkür etti. Muhtarlık hizmet binasında bölge halkıyla sohbet eden Başkan Tütüncü, daha önce yeşil kart birimi olanak kullanılan belediyeye ait binanın bahçesini, kadınların spor yapabileceği alan olarak düzenlediklerini söyledi. Tütüncü, atıl haldeki bahçeyi, bordür taşı döşeyerek, üzeri kapalı oturma alanları yaparak ve açık hava spor aletleri yerleştirerek güzelleştirdiklerini belirtti.

Bölgedeki çocukların kütüphane ve internet hizmetine ulaşabilmeleri için de mahalleye bilgi evi kazandırdıklarını anlatan Tütüncü, belediyeye ait eski yeşil kart birimi binasının içerisinde bilgi evi kurduklarını söyledi. Yapımı tamamlanan tesisi, önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını aktaran Başkan Hakan Tütüncü, Barış Mahallesi ile birlikte 4 ayrı bölgeye de bilgi evi hizmetinin götürüldüğünü kaydetti.

Tütüncü, “Evlerinde bilgisayar olmayan çocuklarımız var. Birçok yavrumuz ödevini yapabilmek için internete ihtiyaç duyuyor. Bu eksikliği gidermek için, internet ve yazıcı imkanının olduğu, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla mini bir kütüphanenin bulunduğu ve bir eğitmenin görev yaptığı bilgi evi projesinin, pilot uygulamasını başlattık. Bilgi evi projemiz Barış Mahallesi’ne hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

"MAHALLENİN DEĞERİNİ ARTIRAN PARKLAR YAPTIK"

    Mahallede yaptıkları hizmetlerle ilgili de konuşan Tütüncü, kent merkezinin ve denizin kuşbakışı izlenebildiği 6 bin 400 metrekarelik alana yaptıkları, Yörük kültürünü tanıtmaya ve yaşatmaya dönük parkın, mahalleye sosyal hareketlilik getirdiğini bildirdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) su kanalının çevresinde yaptıkları peyzaj çalışmasının da mahalleye estetik bir güzellik kazandırdığına değinen Başkan Tütüncü, mevcut parklara da çocuk oyun grubu ve açık hava fitness aletleri yerleştirdiklerini anlattı. Tütüncü, gerekli ilgi ve alakayı gösterdikleri mahalledeki Prof. İhsan Koz İlköğretim Okulu’nun bahçesine 1925 m2 sıcak asfalt döktüklerini, aile sağlığı merkezinin bahçesinde de yayalar için yol düzenlemesi yaptıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim