BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yolçatı Kayak Tesisleri'nde sezon açıldı. Kayakseverler sezonun açılmasını fırsat bilerek kayaktesisine akın ediyor.

Bingöl-Elazığ karayolunun 25. kilometresinde yer alan Yolçatı Kayak Merkezi'ne gelen vatandaşlardan kayak yapmasını bilmeyenler, milli kayakçılardan ders alabiliyor. Bingöl Kayak Kulübü Başkanı Bayram Anşin 10'a yakın Milli sporcularının olduğunu ifade ederek, ''Buraya gelen vatandaşlar profesyonel kişilerden eğitim almak istedikleri takdirde kulüp olarak yardım ediyoruz.'' dedi.

Vatandaşların genelde kaymak için hafta sonunu tercih ettiğini belirten Anşin, "Vatandaşlarımız, hafta içi saat 14 ile 17 arasında da kayak yapılabiliyor. Kayak tesisimizde, 950 metre uzunluğunda ve 60 askısı olan teleskimiz var. Bu askıları çift kişi düşündüğümüz zaman 120 kişi tek seferde zirveye çıkabiliyor. Sezonumuz Ocak ayının başlarında başlar, Mart’ın ilk haftasına kadar devam eder. Buraya 6 yaşından, 70 yaşına kadar kayak yapmak isteyen kayak severlerimiz geliyor. Genelde Elazığ ve Diyarbakır başta olmak üzere diğer illerimizden de gelen kayak severlerimiz oluyor. Bu sene Mart’ın ortalarına kadar kayak yapılabilir. Bingöl kayak kulübü olarak, kayakçılarımıza ait kiralık kayak yerimiz var. Oranın gelirini bizim milli sporcularımıza ve kayakçılarımıza tahsis ediyoruz. Şuan da Bingöl kayak spor kulübünün 10'a yakın milli sporcusu var. Buraya gelen vatandaşlar, profesyonel kişilerden eğitim almak istedikleri takdirde, kulüp olarak yardım ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Milli kayakçı olan Muhammed Aktaş ise yapmış olduğu konuşmada, "Bingöl adına yarıştığım zamanlarda Türkiye birinciliğim ve il birinciliğim oldu. Etap yarışmalarında derecelerim var. Şuan milli takım sporcusuyum ve kamplara gidiyorum. 5 yaşından beri kayak sporu ile ilgileniyorum. Kayak çok zevkli bir spordur. Bir defa kayaktaki zevki anladığınız zaman bırakmak istemezsiniz. Ayrıca buraya gelen vatandaşlara kayak öğreticiliği de yapıyoruz.'' dedi.

Editör: TE Bilisim