Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Bingöl- Erzurum Karayolu üzerinde bulunan Binkap Kaplıcaları, Bingöl'e tedavi amaçlı gelen hastaları misafir etmeye devam ediyor.

Bingöl merkeze 24 kilometre mesafede bulunan Binkap kaplıcaları kemik, mide ve bağırsak, idrar yolları, sinirsel, kalp ve damar, şeker ve kadın hastalıkları gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşları misafir etmeye devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Ana Bilim Dalınca analiz edilen doğal suyun kemik hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları, idrar yolları hastalıkları, sinirsel hastalıklar, kalp ve damar hastalıkları, gut hastalıkları, şeker hastalıkları, kadın hastalıkları ve beslenmeye bağlı flor eksikliği gibi hastalıkların tedavisinde etkili olduğu belirtiliyor.

Suyunun doğal olduğunu ifade eden İşletme Müdürü Zeki Bayram, ''Kemik, mide ve bağırsak, idrar yolları, sinirsel, kalp ve damar, şeker, kadın hastalıkları gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Bazı hastalıklar için suyun içilmesi gerekir. Doğal olan suyun sıcaklığı 42-43 derecedir. Müşterilerimiz genellikle Muş, Van, Bitlis, Diyarbakır ve Elazığ civarından gelmektedir. Sezonumuz okulların tatili ile başlar, okulların açılması ile son bulur. Bu süreçte 180 yatak kapasiteli otelimiz tamamen dolmaktadır. Kışın ise genellikle havuzlarımıza rağbet oluyor. Havuzlarımız bay ve bayan olmak üzere ayrı yerlerdedir. Bu su İstanbul Teknik Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro-Klimatoloji Ana Bilim Dalınca analiz edildi.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim