LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Afyonkarahisar'da yaklaşık bir ay önce kaybolan 17 yaşındaki Yunus Emre Kesgin'in cesedi, merkeze bağlı Erkmen beldesindeki gölet inşaatı alanında bulundu. Cesedinde bıçak yaraları bulunan Keskin'i, yakını zor teşhis etti.

Afyonkarahisar'a bağlı Erkmen beldesinde DSİ tarafından yapılan gölet inşaatına giden arazideki yol yapım çalışanlarında çalışan bir işçi, dün akşam saatlerinde yol yakınlarında bir ceset buldu. İşçinin, arazide çürümeye yüz tutmuş ceset bulduğunu bildiren ihbarı üzerine, olay yerine polis ekipleri geldi. Olay yeri inceleme ekibi ile asayiş şube ekipleri, bölgede çalışma başlattı. Üzerinde kimliğin bulunmadığı ceset, otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Ön otopside cesedin 25 gün önce kaybolan 17 yaşındaki Yunus Emre Kesgin'e ait olduğu tespit edildi.

POLİS EKİPLERİ ARIYORDU

Yunus Emre Kesgin'in göğsünde ve karnında bıçak yaraları belirlenirken, ölmeden önce feci şekilde dövüldüğü ve kaybolduğu bildirilen tarihte öldüğü belirlendi. Kayıp olan oğlunu bulmak için afiş bastıran anne Nuray Tanrıver, Yunus Emre Kesgin'nin bir aydır kayıp olduğunu, eve gelmemesi üzerine emniyete başvurduğunu söyledi. Çocuk Şube Müdürlüğü'nün Yunus Emre'yi bulmak için çalışma başlattığını, savcılık talimatıyla da arama yapıldığını ve Yunus Emre'nin cep telefonunun takibe alındığını belirten Tanrıver, oğlunun cep telefonu sinyallerini takip eden polisin, Afyonkarahisar Kent Ormanı ve Erkmen Beldesi'nde köpeklerle bir süre arama yaptığını ancak cep telefonu sinyali kesilince aramaların sonlandırıldığını açıkladı.

"OĞLUMU KATLETTİLER ADALET SAĞLANSIN"

Oğlu Yunus Emre Keskin'in katledildiğini söyleyen Nuray Tanrıver, suçlu ya da suçluların bulunmasını istedi. Tanrıver şöyle konuştu: "Ben oğlumun cesedini ya da kıyafetleri görmedim. Teşhis için kardeşimi çağırdılar. Kardeşim, cesedin yüzde 90 oğluma ait olduğunu söyledi. Cesedin üzerinden telefon da bulmuşlar. Oğlum ölmeden önce darp edilmiş, karın ve göğüs bölgesinde bıçak yaraları varmış. Cenazesi de tahrip olmuş ama 'Tam teşhis edilemediği için otopsi sonucu kesinleşecek' dediler. Oğlumu katlettiler. Adaletin sağlanmasını, çocuğumun kanının yerde kalmamasını istiyorum. Suçlular bulunsun ve hak ettikleri cezayı alsın." dedi.

GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR

Soruşturma doğrultusunda Yunus Emre Kesgin'le bağlantısı bulunduğu belirlenen kişileri incelemeye alan polis, dün gece ve bu sabah, 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. Kesgin'in son gittiği yerler ile telefon kayıtları incelenirken, kaybolduğu gün telefondan sinyali alınan bölgelerdeki kameralar da incelemeye alındı. Kesgin'in kaybolmadan birkaç hafta önce bir düğünde 6 kişiyle kavga ettiği öğrenildi. Ayrıca öldürülen Yunus Emre Kesgin'nin basit yaralama suçlarından oluşan çok sayıda suç kaydının bulunduğu öne sürülüyor.Cihan

Editör: TE Bilisim