Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Memurlar Vakfı (MEVA) Sincan Şubesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla ‘Bir Hilal Uğruna Batan Güneşler' adlı tiyatro gösterisi ile vatandaşları bir araya getirdi.

Yusuf Tanık İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda sahnelenen tiyatro oyununa memurlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Murat Genç tarafından kaleme alınan oyun, davetliler tarafından heyecanla izlendi. Oyunda, Çanakkale'yi gezen bir genç bir kız, bu kızın aradığı geçmişten bir iz ve neticede dedesi ile beraber, bir müzede bir adamın elindeki kürek, silah, mektup ve kutu ile gelişmeler sürüyor. Herkesi geçmişiyle yüzleştiren Fırat Kültür Merkezi (FKM) Tiyatrosu oyuncuları, büyük ilgi gördü.

Programa, MEVA Sincan Şube Başkanı Başkan Erdoğan Avcu, Çanakkale'de omuz omuza verilen kardeşlik destanının anlatıldığı oyunda, cephedeki hikayelerin kendilerini hem güldürdüğünü hem de ağlattığını söyledi. Avcu, “Vakıf olarak Çanakkale’ye bir çok gezi düzenleyip konferans ve tiyatro programı tertip ettik. Çanakkale zaferinin bizim açımızdan ayrı bir ehemmiyeti var. Çanakkale'de yedi düvele karşı canımızla kanımızla mücadele ortaya koyduk. Burada ortak amacımız milli şuur ve bilinç verebilmektir" dedi.

Editör: TE Bilisim