ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Büyük Kanal projesinin arızalanması sebebiyle kanalizasyonun körfeze akmasına tepki gösterdi. İzmir’in geçmiş yıllara döndüğünü, belediyenin mevcut sistemi bile çalıştıramadığını belirten partililer ise maske takarak durumu protesto etti. Kanalizasyonun Kordon’da denize boşaltıldığı kısımda bir basın toplantısı düzenleyen Hotar, çok sayıda telefon ve faks üzerine Ankara’dan İzmir’e gelmek mecburiyetinde kaldığını söyledi. Basın toplantısında Hotar’ı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, kısa bir süre önce partiye üye olan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve diğer parti mensupları yalnız bırakmadı.

İzmirli olarak körfeze atık boşaltılmasına kayıt kalamayacağını söyleyen Milletvekili Hotar, “İzmir adına, tabiat adına, tekrar bir İzmir klasiği yaşıyor olmak adına çok üzgünüm. Bizzat yerinde görünce, bu havayı teneffüs edince ne kadar ciddi bir sorun olduğunu ve buna karşı yetkililerin ne kadar duyarsız kaldığını görmek, bir vatandaş olarak çok canımı acıttı. Kordonboyu'nu kullanan birçok vatandaştan çok sayıda faks ve telefon aldık, 'Belediyenin böyle bir büyük soruna duyarsızlığı karşısında yapabileceğiniz bir şey var mı?' diye. Biz de gelelim, yerinde görelim dedik. Gözle görmeyince insan böyle bir vakıa karşısındaki duyarsızlığı anlamakta zorlanıyor. Gördük ki son bir haftadır var ve daha da devam edecek gibi görünüyor. Böyle bir kirliliğin yaşanıyor olması çok sıkıntı verici. Bu noktada iki şey aklımıza geliyor siyasetçi olarak. Bundan sorumlu olan CHP yönetimi ve CHP belediyesi, İzmir’i ve İzmirlileri elde hazır, zaten hepsi oyunu verecek, söz verdi, noterden belge verdi gibi falan düşünüyor ya da İzmir’i gözden çıkarmış olsa gerek. Her ikisi de siyaset adına, İzmir’in yönetimi ve yöneticileri adına çok vahim şeyler. Bir kez daha buradan İzmir’in tüm yetkililerine, başta Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olmak üzere sorumlu olacak tüm yetkililere sesleniyorum. Bir İzmirli, siyasetçi ve vatandaş, hem de vatandaşların sesi olarak sizlerin aracılığıyla rica ediyorum. İzmir’in EXPO adaylığı devam ettiği bu süreçte hükümetin de tüm desteği varken yerel yönetimlerin böyle bir doğa faciasına duyarsız kalması, teması 'Sağlık' olan EXPO konusunda buna göz yumuyor olması kabul edilebilir bir şey değil. Bunun ülke ve İzmir adına bir sorumluluğu var. Belediyelere oy vermiş vatandaşlar adına bir sorumluluğu var. Ben herkesin bu sorumluluğu idrakinde olarak davranmasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bırakın yüzmeyi, yanında yürümenin bile mümkün olmadığı bir hale gelmiş bu güzelim körfez.“ dedi.

'KÖRFEZİN TEMİZLENDİĞİ HABERLERİ BOŞ ÇIKTI'

Geçen günlerde körfezin temizlendiği yönündeki haberlere sevindiklerini ancak tekrar eski günlere bir anda geri döndüklerini söyleyen Nükhet Hotar, “Zaten çok sıkıntılı bir süreçle temizlenebilmiş, ancak kendini toparlamıştı. Geçen aylarda canlılar tekrar körfeze geldi diye haberler yapılmıştı sayfa sayfa ama nedense o haberlerin karşılığı bir reaksiyon göremiyoruz. Ben bu anlamda da çocuklarımız adına, herkesin bu sorumluluğu taşımasını ve bu konuda tepkilerini ortaya koymasını rica ediyorum. Burada yaşayan ve iş yapanların bu kokuya nasıl tahammül ettiğini, nasıl çıkıp tepki göstermediği, bir etkinlik içinde bulunmadığını çok fazla anlayabilmiş değilim doğrusu.“ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim