YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Kırıkkale'de 11 engelli düzenlenen törenle bir günlük askerlik olmanın sevincini yaşadı. Engellilerin terhis töreninde duygusal anlar yaşandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) engellilerin bir günlük askerliklerini yaparak vatani görevlerini yerine getirmesi amacıyla düzenlenen tören Kırıkkale Garnizon Komutanlığında yapıldı. Aileleriyle birlikte sabah kışla yolunu tutan engellilerin karşılanmasının ardından kendilerine kıyafet ve teçhizatları teslim edildi. Elbiselerini giyen engelliler kısa süreli bir eğitime tabi tutuldu. Fiziksel ve zihinsel engellilerden oluşan 11 engelli asker daha sonra bir ellerini silahlara, bir ellerini de arkadaşlarının sırtına koyarak askerlik yemini etti.

Yemin töreninin ardından engelli bir askerin yaptığı konuşma tören alanındaki herkesi duygulandırdı. Bir günlük de olsa asker olmanın gururunu yaşadıklarını belirten engelliler, "Değerli asker arkadaşlarım. Tarihin şan ve şerefle dolu kahramanlık destanlarının yazılmış asil Türk milletinin bir ferdi olarak bu gün burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” ifadesini kullandı. 2015 özel celp erleri adına 8. dönem plaketi bir engelli tarafından kütüğe çakıldı.

Törende konuşan Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, “Bugün yürekleri vatan aşkıyla dolu gönüllü Mehmetçiklerimizin şanlı bayrağımızın gölgesinde, ulu önder Atatürk’ün, aziz şehitlerimizin huzurunda askerliğin ilk adımı olan yemin törenini icra ettiler. Sevgili Mehmetçikler artık sizler Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, ‘Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyen kahramanlarımızın vatan, bayrak ve millet uğuruna savaşarak destanlar yaratan yiğitlerimizin, ölümden korkmadan kanlarıyla toprağı koruyan atalarımızın evlatları olarak tarihe yön veren büyük Türk Milletinin birer askeri oldunuz. Sizler bugün bir hayalinizi gerçekleştirdiniz. Diğer arkadaşlarınızdan farklı olarak askerlik hizmetini gönüllü olarak yaptınız.” ifadesini kullandı. Tuğgeneral Kaya “Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız. Tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve onur versin. Bugün olduğu gibi yarın da Türkiye Cumhuriyetine yararlı birer vatandaş olacağınıza inancımız tamdır” dedi.

Temsili askerlik yapan engelli vatandaşlar askerlik teskeresini Vali Ali Kolat, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, il müdürleri, aileler ve engelliler katıldı. Engelli Mehmetçikleri terhis belgelerini veren protokol üyeleri başarılarının devamını diledi.

Editör: TE Bilisim