TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil ilçesinde yakın zamanda hizmete sunulması planlanan aile destek merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Türkiye çapında yaygınlaştırmaya çalıştığı ve ilk ikisi Diyarbakır Silvan’da açılan ‘aile destek merkezleri’ yayılıyor. Diyarbakır Valisi Toprak, Silvan ve Bismil’in ardından, Yenişehir, Kulp, Çınar, Çüngüş, Lice ve Dicle ilçelerinde aile destek merkezleri kurulması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Bismil ilçesindeki eski TEKEL binasında hizmete sunulması planlanan merkezi inceleyen Vali Mustafa Toprak, kursiyerlere eğitim verecek öğretmenlerle sohbet etti.

Aile destek merkezlerinde gençlere ve annelere yönelik eğitim verildiğini belirten Toprak, "Bu çok önemli. Çünkü bir çocuğa verilen eğitimden sadece çocuk yararlanır, fakat anneye verilen eğitim bütün çocuklarını ve ailesini bilinçli bir şekilde yetiştirmesine olanak sağlar. Anne ve babalar eğitimli olduğu zaman evdeki sorunları çözer. Böylece çocuklarımız yanlış yollara sapmayıp, hatalar yapmazlar." dedi.

Editör: TE Bilisim