BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Adana'da eski eşyaların görücüye çıktığı bit pazarı dar gelirlilerin akınına uğruyor. Merkez Seyhan ilçesi Güney Kuşak Bulvarı Kocavezir İş Merkezi civarındaki pazarda takım elbiseden ayakkabıya, gömlekten pantolona kadar onlarca çeşit ürünü bulmak mümkün, pazarda tepeden tırnağa giyinmenin bedeli ise en fazla 40 lirayı buluyor.

    Eski giysi satıcılarından Mehmet Necip Yavuz, 32 yıldan bu yana pazarda eski eşyaları sattığını söylüyor. Pazarın her zaman rağbet gördüğünü dile getiren Yavuz, "İhtiyaç sahibi insan olduğu müddetçe bizim eski giysiler satılır." diyor. Yavuz, giysileri genellikle 'seleci' tabir edilen ve sokak sokak dolaşarak plastik eşyalar karşılığı giysi toplayanlardan aldığını hatırlatıyor. Her giysinin temizliğini yaptırıp ütülettikten sonra satışa çıkardıklarını anlatan Yavuz, şöyle konuştu: "Pazar kurulduğu günden bu yana ilgi hiç bitmedi. Yalnızca giyim pazarı bayramlarda ilgi görmüyor. Herkes bayramda yeni giysiler giymek istiyor. Fakir bizim, biz fakirin yüzünü güldürüyoruz."

    Eski Eşya Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Yüknük de 150'ye yakın esnafın, pazarda onlarca ürünü piyasanın çok altına sattıklarını söyledi. İhtiyaç sahiplerinin her dönem pazara ilgisinin bitmediğini anlatan Yüknük, pazarda ayakkabının 10, takım elbisenin 20, 3 adet gömlek ve 3 adet pantolonun 10, deri ceketin 20, paltonun 20-25, 3 adet kazağın ise 10 liradan satıldığını dile getirdi. Yüknük, pazara gelip baştan ayağı giyinmenin bedeli en fazla "40 lirayı buluyor." dedi.
Editör: TE Bilisim