Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Bitlis Müftüsü İmran Kılıç, 4 Şubat’ta başlayan haç kayıtlarının 22 Şubat’a kadar devam edeceğini söyledi.

Bu yıl hacca gitmek için yeni kayıt yapanların ve yeni kayıt yapmak isteyenlerin bankaya 15 TL harç yatırdıktan sonra müftülük bünyesindeki hac kayıt bürolarına başvurması gerekiyor. Bitlis Müftüsü Kılıç, şu ana kadar müştekil, normal, otel tip olmak üzere 3 ayrı grupta yaptıkları yeni kayıtlarda kayıt yapan kişi sayısının 853’e ulaştığını belirtti.

Yeni kayıtla ve 2007’den bu yana kayıtlı olan kişi sayısının ise 4 bin 754 olduğunu açıklayan Kılıç, “Bu kayıtların 482’si Adilcevaz’dan, 794’ü Ahlat’tan, 456’sı Güroymak’tan, 476’sı Hizan’dan, 908’i Bitlis merkezden, 325’i Mutki’den ve bin 321’i ise Tatvan ilçemizden. Geçen yıl kutsal topraklara 300 kişi göndermiştik. Bu yıl ise bu sayının 330 – 340 arasında olacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

Hac kayıtlarının 22 Şubat’ta sona ereceğini hatırlatan Müftü İmran Kılıç şunları söyledi: “Bitlis’ten kutsal topraklara gitmek için yoğun bir başvuru var. Bu başvurularımız 22 Şubat’a kadar devam ediyor. Kayıtların bitmesinin ardından kuralar çekilecek. Kuraların ardından kesin kayıtlar yapılacak. Kesin kayıtlar yapıldıktan sonra ise hacı adaylarımıza yönelik 2 – 3 haftalık hafta sonları seminerlerimiz olacak. Seminerlerin ardından ise hep birlikte hacı adaylarımızı Kurban Bayramı'ndan 15 – 20 gün önce kutsal topraklara uğurlayacağız.”

Editör: TE Bilisim