BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Işık Şahsiyetler' projesi kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Tatvan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri tarafından dünya bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı ve eserleri sempozyumu düzenlendi.

Projesi kapsamında Tatvan Kültür Merkezinde ilki gerçekleştirilen sempozyumda Tatvan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Tatvan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri dünya bilim tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı ve eserlerini anlattı. Burada konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bu tür projelerin önemi dikkat çekerek, "Işık şahsiyetler' projesiyle bu önemli şahsiyetlerin hayatlarını ve eserlerini daha iyi öğreneceğiz." dedi.

Bu tür projelere olan ilgilerinden dolayı gençleri tebrik ettiğini belirten Vali Yurdakul, şöyle konuştu: "Sahip olduğumuz medeniyet çok önemli bir medeniyettir. Bu yüzden çeşitli nedenlerden dolayı bu medeniyeti terk etmek zorunda kalan birçok bilim insanları geri döndüler. Bizlerin bu şahsiyetlerin hayatlarını kendimize örnek almamız gerekiyor. Öğrencilerimiz de bu proje sayesinde bu önemli şahsiyetlerin hem hayatını öğreniyor hem de öğretiyorlar. Bu projemiz il ve ilçe genelinde devam edecektir. Proje kapsamında koordineli olarak öğrencilerimiz tarafından tarihe ışık tutan bütün şahsiyetlerin hayatlarını ve bilinmeyen yönlerini öğrenme fırsatı bulacağız. Bu yüzden proje büyük önem arz ediyor. Ben projede emeği geçenlere ve öğrencilerimiz teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim