Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
İzmir’de metro inşaatı nedeniyle iş yerlerinin önü 41 aydır demir bariyerlerle kapalı olan Üçkuyular ve İnönü Caddesi esnafı isyan etti.

Poligon metro şantiyesi önünde basın açıklaması yapan esnaflar evlerine ekmek götüremez hale geldiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çalışmaların ne zaman sona ereceğini soran esnaflar, dayanamaz hale geldiklerini söyledi.

Esnaflar basın açıklaması yapacaklarından haberdar olan belediyenin esnafı zabıtalar aracılığıyla açıklamaya katılmamaları yönünde tehdit ettiğini de iddia etti. Bu arada basın açıklamasını yapan esnaflar ile belediyenin eleştirilmesine tepki gören bazı vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

İzmir’de ne zaman biteceği merak konusu olan İzmir metrosu, bölge esnafını zora soktu. Aylardır çalışmalar nedeniyle iş yerlerinin önünün kapalı olduğunu ve büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaflar dayanamaz hale geldiklerini belirtti. Esnaf Nakif Yöntürk, “Esnaf kirasını ödeyemiyor, çok kötü halde. Ya bitirsin ya da bir tarih versin ya da bıraksın, yeter artık.” dedi.

Çiçekçilik yapan Sevil Tuna, 41 aydır sıkıntı çektiklerinin altını çizerek, dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Tuna, “Dayanacak gücümüz kalmadı, birisi el atsın bu olaya, kim yapıyorsa yapsın lütfen. Partidir, odur, budur duruma getirmesinler. Herkes evine ekmek götürmek istiyor, mallarımızı çöpe atıyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Ayıptır, günahtır, yazıktır bu kadar esnafa.” diye konuştu. İş yerinin önünün 4 yıl önce 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kazıldığını anlatan Tuna, “Ben 4 yıldır bu işkenceyi çekiyorum. Biraz gelsinler de bizi dinlesinler. Gizli gizli buraya gelip kaçmasınlar.” diyerek sesini duyurmaya çalıştı.

Başka bir esnaf da dükkanını kapatarak basın açıklamasına katıldığını, ancak dükkanını kapatsa da kapatmasa da iş yapamadığını belirtti. Başka bir esnaf ise “Sayın Aziz Kocaoğlu, geçen mayıs ayında yolu 1,5 ay sonra açacağını söyledi, bir başkan sözünde durmuyorsa biz kime inanacağız. 4 yıl oldu her seferinde bir zaman veriliyor, çocuk oyuncağına döndü. Çıksın televizyonda vatandaşa açıklasın. Esnaf da sıkıldı. Devlet vergisini alıyor, belediye tabela vergisini alıyor. Her gelen esnafın üzerine basıp geçiyor.” diye konuştu.

BERLİN DUVARINA DÖNDÜ

Esnaflardan Mert Bozkurt, 4 yıldır kapalı olan yol nedeniyle esnaf ve halkın perişan olduğunu belirtti. Bozkurt, “Banka kredileriyle ayakta kalmaya çalışan insanlar burnundan soluyor. Kredilerini ödeyemez hale geldiler. Burası Berlin Duvarı’na döndü. Doğu ve Batı Almanya gibi ya da Filistin’deki utanç duvarına da benzetebiliriz. Karabağlar Doğu Almanya, Konak Batı Almanya. Burada yolun en kısa süre içinde açılması lazım. İnsanlar arabalarını park edemiyor. Sayın Kocaoğlu bu yol ne zaman açılacak?” diye sordu.

ESNAF VE BELEDİYENİN ELEŞTİRİLMESİNE KARŞI ÇIKANLAR TARTIŞTI

Esnaflar basın açıklamasının ardından ‘Vur vur inlesin Aziz Aziz dinlesin’ şeklinde slogan attı. Slogana tepki gösteren bazı mahalle sakinleri ile esnaf arasında tartışma çıktı. Esnafa tepki gösterenler, metronun bitirilememesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu iddia etti.

AK Parti, CHP, MHP tartışması yapmadıklarını dile getiren esnaf ise siyaset peşinde olmadıklarını dile getirdi. Tartışma, bazı kişilerin araya girmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim