YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Hatay'da yaz sıcaklarının etkisini erken göstermeye başlamasının ardından meyan şerbeti satıcıları da sezonu erken açtı. 25 yıldır meyan şerbeti satan Hataylı Ebu Hayat da güğümünü sırtlayarak sokakları arşınlamaya başladı. Sıcak havalarda serinlemek isteyenlerin imdadına yetişen Hayat, aralıksız 25 yıldır kendi yaptığı meyan şerbetini hemşehrilerinin beğenisine sunduğunu belirtti.
Böbrek dostu meyan şerbetinin insan sağlığı içinde oldukça faydalı olduğuna dikkat çeken Hayat, şerbetin, başta idrar yolları olmak üzere, böbrek taşı, mide ağrıları, ses tellerinin açılması, sigaradan oluşan nikotinin vücuttan atılmasında önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Ebu Hayat, “Meyan şerbeti dertlere deva. Ancak şehir merkezinde satış yapamıyoruz. İnsanlarımız bu tür içecekleri ve bizim gibi insanlara daha doğrusu geçmişe özlem duyuyorlar. Oysa büyük şehirlerde bizim yaptığımız işler turistik mekânlarda yapılıyor ve başta yabancı turistler olmak üzere herkes bizim meyan şerbetimizi afiyetle içiyor." dedi.

Editör: TE Bilisim