TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Bolu Belediyesi, bir yılı aşkın süren kalite yapılandırması çalışmalarını başarıyla tamamlayarak ISO 9001 Kalite Belgesi almaya hak kazandı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hayata geçirilen 'Kamu Kurumlarında Bölgesel Kalite Yapılandırması Projesi'nin son faaliyeti olan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardı gerekliliklerine göre uygunluk değerlendirmesi aşaması Bolu Belediyesi’nde başarı ile tamamlandı.
Kalite çalışmaları kapsamında yaklaşık bir yıl süren çalışmalar sonucunda Belediye “Kalite Belgesi” almaya hak kazandı.

Kalite belgesi almak için Bolu Belediyesi’nde bir yıl boyunca yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları söyledi: "Çağın gereksinimi olan ve Toplam Kalite Yönetimi Standardı olarak dünyada kabul gören, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’nin etkin olarak uygulanması için 2011 yılında Bolu Belediyesinde çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında mevcut durum değerlendirmesi yapıldı. Değerlendirme sonucuna göre eksiklikler tespit edildi. Personelimize Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili eğitimler verildi ve toplantılar düzenlendi. Yine bu kapsamda Bolu Belediyesi bünyesinde Kalite Geliştirme ve Denetim Birimi oluşturuldu, çalışmalar başlatıldı. Bu değerlendirmelerde müdürlüklerin çalışmaları yerinde incelendi. Yürütülen çalışmalara yönelik doküman kayıtlarına bakıldı. Öneriler sunularak yeni sistem için tavsiyeler alındı. Kapsamlı bir çalışmanın ardından Bolu Belediyesi ISO 9001 Kalite Belgesi almaya hak kazandı."

Editör: TE Bilisim