İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, ‘2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda bir yol boyunca meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili verileri değerlendirdi.

        Bolu Valisi İbrahim Özçimen, ‘2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda bir yol boyunca Bolu’da meydana gelen asayiş olayları ile ilgili elde edilen verileri açıkladı. Vali Özçimen, Valilik Abant Toplantı Salonu’nda il müdürlükleri ile İl Özel İdaresi bünyesinde gerçekleştirilen projelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Bolu’daki il müdürleri yanı sıra basın mensupları katıldı.
    
        Vali İbrahim Özçimen, gerçekleştirilen projeler ve İl Özel İdaresinin 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. 2012 yılının genel güvenlik ve asayiş hizmetleri açısından başarılı bir yıl olduğunu kaydeden Özçimen, “Asayiş ile ilgili toplam 6 bin 189 olay gerçekleşmiş, olaylarla ilgili 4 bin 986 şüpheli yakalanmıştır.” dedi. Kartalkaya’da meydana gelen kaybolma vakaları ile ilgili de bilgiler veren Vali Özçimen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kartalkaya Jandarma Karakol Komutanlığı'nın kuruluşunda bir jandarma arama kurtarma timi bulunmakta olup, 2012 yılı içerisinde 8 kaybolma olayında 26 şahıs kurtarılmıştır.”

        2012 yılı içerisinde kaçakçılık, narkotik ve mali suçlarla etkin bir mücadele yapıldığını belirten Özçimen, yıl içerisinde gerçekleştirilen toplam 126 operasyonda ele geçirilen malzemelerle ilgili şu bilgileri aktardı: "Bin 638 kilogram uyuşturucu madde, 845 bin 682 paket kaçak sigara, 28 bin 80 adet kaçak puro, 2 bin 815 adet Hint keneviri bitkisi, 40 bin 40 kilogram açık tütün, 32 bin 28 kilogram kaçak çay, 26 bin 850 litre kaçak akaryakıt, 22 adet sahte banknot, 250 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi."

        Operasyonlarda 267 şüphelinin yakalandığını belirten Özçimen, Ankara – İstanbul güzergahında meydana gelen bin 922 trafik kazasında 42 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 741 kişinin ise yaralandığını söyledi. Özçimen, “Trafik kazalarının önlenmesi için önümüzdeki günlerde kış (kar) lastiği ve hız denetimi uygulamalarına ağırlık verilecektir. Kar lastiği olmayan sürücülerin geçişine izin verilmeyecektir. Uygulamanın amacı sürücülerin can güvenliğidir.” diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim