Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Nevşehir Özel Lara Koleji öğrencileri, fen ve teknoloji dersinde teorik olarak anlatılan konuları laboratuvar imkânları veya ilgili kurumlara bizzat giderek pratiğe dönüştürüyor. Öğrencilere bu sayede kalıcı öğrenme imkânı sağlanıyor.

Özel Lara Koleji öğrencileri, fen ve teknoloji dersi kapsamında Kapadokya Diyaliz Merkezi'ne ziyarette bulundu. Fen ve teknoloji dersi öğretmeni Nesrin Evren'in rehberliğinde düzenlenen geziye okulun 7. sınıf öğrencileri katıldı. 'Boşaltım sistemi ve sağlığı' konusunda bilgi almak üzere gerçekleştirilen ziyarette, öğrenciler Dr. Aylin Öden tarafından karşılandı. Merkezi gezen öğrenciler hem görerek hem de sorular sorarak diyalizle ilgili bilgiler edindi. Ziyaret sayesinde öğrenciler boşaltım sistemi rahatsızlıkları konusunda bilgi edindi, ayırca diyaliz makinesini ve nasıl bir işlem gerçekleştirdiğini yerinde gördü.

        Lara Koleji fen ve teknoloji öğretmeni Nesrin Evren, "7.sınıflarda insanlarda boşaltım sistemi konusunu işledik. Boşaltım sisteminin ana organı böbreklerdir. Böbrekler kanımızın süzülmesini sağlayarak atık maddelerden temizlenmesini gerçekleştirir. Öğrencilerimizin bu konuyu daha iyi kavramaları ve sağlığın kıymetini daha iyi anlamaları için diyaliz merkezini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz diyaliz merkezindeki hastaların moral düzeylerinin arttırılmasına katkıda bulundular ve uzmanlardan boşaltım sistemi rahatsızlıkları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler aldılar. Eğitim öğretimin sadece okul duvarları arasında olmadığını, öğrencilerin konuları bizzat görerek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

        Öğrenciler ise hastalarla yaptıkları görüşmelerin ardından böbreklerin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını ve böbreklerini daha iyi koruyacaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim