MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Bosna Hersek’in İçişleri Eski Bakanı Sadık Ahmedoviç, milletvekili, Büyükelçi ve Srebrenicalı Kadın Dernekleri Başkanlarından oluşan heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin’i ziyaret etti.

Bakan Ahmedoviç ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimlerinden yararlanmak ve özellikle Srebrenica ile Ankara arasında istenen dostluk ve işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla Başkan Vekili Gökşin’e konuk olduklarını belirtti. Bosna Hersek’ten gelen heyeti Ankara’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Gökşin, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yurtdışında bulunması nedeniyle konuk heyeti kendisinin karşıladığını belirtti.

        Başkan Vekili Gökşin, konuk heyetteki annelere “Srebrenica’yı unutmamak ve unutturmamak için biz de çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Ayrıca yarın Başkent’te gerçekleşecek olan ‘Srebrenica Cehennemi Oratoryosu’ Konseri de çok büyük anlam taşıyor.” dedi. Türkiye’ye her gelişinde Türk ve Boşnak halkları arasındaki derin ilişkiyi yakından gördüğünü vurgulayan konuk Bakan Ahmedoviç, Ankara ile Srebrenica arasında dostluk anlaşması ve işbirliği için çok sayıda ortak neden bulunduğunu söyledi.

Ali Gökşin’e anı olarak bir el dokuması ile “Yüreğimin en derin yerindeki Srebrenica” isimli bir kitap hediye eden konuk annelerden Srebrenica ve Zepa Anneleri Hareket Derneği Başkanı Munira Subasic, Bosna Hersek’teki Soykırım Anıtı ve büyütülen Anma Müzesi inşası ile açılması gerekli olan yeni işyerleri için destek istedi. Konuk milletvekili Ömer Skaljo, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, Srebrenica Anneleri Derneği Başkanı Hatidza Mehmetovic, Srebrenica Kadınları Derneği Başkanı Hajra Catic ve Podrinje Kadınları Derneği Başkanı Suhra Sinanivic’in de katıldığı ziyarette konuşan Hatidza Mehmetovic; 2 oğlu, eşi ve tüm diğer akrabalarını kaybettiği savaştan, Srebrenica’ya tek başına döndüğünü anlattı.

    Anılarının bile yok edildiğini açıklayan Mehmetovic, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bizim gücümüz yok ve işbirliği sonucu iş istihdamı ve Anma Müzesi konularında yardımlarınızı bekliyoruz.” diye konuştu.

    Başkan Vekili Ali Gökşin, Bosna Hersek’in dostluk anlaşması konusunda müracaat etmesi halinde her konuda işbirliği ve yardıma hazır olduklarını söyledi. Daha sonra konuk Bakan Ahmedovic ile Gökşin, karşılıklı olarak birbirlerine günün anısına hediyeler verdi. Konuk heyet ziyaretin ardından belediyenin sosyal ve kültürel proje alanlarını gezerken, özellikle yakın zaman önce Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılan Hacı Bayram Camii ve çevresindeki tarihi Ankara Evleri’ni çok beğendiklerini ifade ederek bölgede hatıra fotoğrafları çektirdi.

Editör: TE Bilisim