MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde sanayiciler ve işadamları, kışın 4 ay otellerin kapanmasına bağlı işsizliğin önüne alternatif turizme yönelmesiyle açılacağı belirtiyor.

    Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, kışın bölgede otellerin kapanmasına bağlı işsizliğin önüne geçmenin yolunun alternatif turizmden geçtiğini söyledi.
    
Yıllardır bölge destinasyonunda deniz,kum ve güneş turizmi üçgeninde çıkılamadığı için 20 Kasım'dan itibaren konaklama tesislerinin yüzde 65'i oranında kapandığını belirten Boztaş, kapanmaya bağlı olarak 30 bin sektör çalışanının nisan ayı başına kadar işsiz kaldığını kaydetti.

    Bölgenin iklim ve coğrafi yapısının yılın 12 ayı deniz, kum ve güneş turizmi üçgeni dışında turizm yapmaya elverişli olduğunu altını çizen Boztaş, Manavgat'ın kuzeyinde Torosların eteğinde bulunan alanların acilen sağlık turizmine açılması gerektiğini kaydetti. Kış döneminde turizm şehrinde işsizliğin en önemli sorun olduğunu vurgulayan Boztaş, "Kışın konaklama tesisleri yüzde 65 oranında kapalı oluyor. Açık konaklama tesislerinde kişi başı 20 Euro bedelle misafir ağırlıyor. Buda işletmeleri zarara uğratıyor. Turizmciler tarafından 'ölü sezon' diye tabir edilen bu aylarda hükümetten enerji ve SGK primlerinin sübvanse edilmesini istiyoruz. Yıllık turizmden ülkemize 22 milyar dolar ekonomik girdi sağlanıyor. Bunun 3,5 milyar doları bölgemizden oluşuyor. Kışın Manavgat'ta turizm sektöründeki işsizliğin önüne geçme alternatif turizmde geçiyor. " diye konuştu.

    Torosların başta sağlık ve agro turizmine açılmasının aciliyet arz ettiğini anlatan Boztaş, MASİAD olarak işsizliğin önlenmesine yönelik Sağlık Turizmi Serbest Bölgesi kurulmasını desteklediklerini kaydetti. Boztaş, deniz, kum ve güneş turizmi dışına çıkılarak kırsal bölgelerde emekli köyleri, ileri yaş tatil kompleksleri, engelli turist ağırlama ve Avrupalı yaşlıların sağlık ihtiyacını karşılamaya yönelik tesislerin yapılmasının yaygınlaştırılmasının bölge turizmine artı değer katacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim