Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Brezilya’nın Ankara Büyükelçi Marcelo Jardim, Türkiye’nin kaliteli ve rekabetçi fiyatlarla Brezilya pazarında özellikle sanayide büyük şansı bulunduğunu söyledi.

Adana Sanayi Odası’nda Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök ile görüşen Büyükelçi Marcelo Jardim, Brezilya’nın başta cevher olmak üzere hammadde ihracatçısı ülke olduğunu, sanayi ürünlerine büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Türkiye’nin Brezilya’ya ihracatının yüzde 90’ını sanayi ürünlerinin oluşturduğunu belirten Jardim, Türkiye’nin kaliteli ve rekabetçi fiyatlarla Brezilya pazarında büyük şansı bulunduğunu kaydetti.

ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Türkiye ile Brezilya arasındaki ticaret hacminin çok yetersiz kaldığını, karşılıklı iş heyetleri ziyaretleri düzenlenerek işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Sürenkök, “Brezilya’nın zengin hammadde ve Türkiye’nin sanayi potansiyeli bir araya getirilerek güçlü işbirlikleri ve ortaklıklar kurulabilir, üçüncü ülkelere ihraç da edilebilir.” dedi.

Ziyarette, ADASO Başkan Yardımcısı Süleyman Gerdan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ercan Karakaya, Üye Mahir Alev ve Genel Sekreter Gazi Yılmaz ile Brezilya’nın Adana Fahri Konsolosu Gözde Demir hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim