MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD), üyelerinden AHSEN OSGB firmasıyla birlikte dernek üyelerine temel ilk yardım eğitimi verdi.

Eğitmen Seda Yılmaz’ın verdiği eğitime üyeler yoğun ilgi gösterdi. Programda, hasta veya yaralının olay anında değerlendirilmesi, kaza anında yaralıya yapılacak müdahaleler, kanamalarda ilk müdahale, yanma, donma veya boğulma anında ilk yardım bilgileri uygulamalı olarak anlatıldı. 2 gün süren eğitimin ardından katılımcılar, İl Sağlık Müdürlüğü’nün sınavına girerek İlkyardımcı Belgesi alacak.

Eğitmen Seda Yılmaz, "Şirketlerde çalışanların ilk yardım hakkında daha çok bilinçlenmesi gerekiyor. Yaşanan olaylarda, doğru ilk yardımın hayat kurtardığını görebiliyoruz. Örneğin bacağından yaralanan ve kanaması olan kişiye ilk 5 dakikada doğru ilk yardım yapılmazsa hastaneye ulaşmadan ölebilir. Ama ‘İlkyardımcı Belgesi’ olan kişiler kazalarda doğru müdahaleyi bilecektir. Temel İlk Yardım eğitimiyle kişiler İlk Yardımcı kimlik kartına sahip olup, kazalarda ilk müdahale için yetkilendiriliyor. Devletin şirketlere yapılan İlk Yardımcı denetimleri de artmakta. Şirketlerde sertifikalı İlk Yardımcı bulunmuyorsa, kişi başı bin 500 lira ceza verilebiliyor."

Editör: TE Bilisim