BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
‘Ortaokullararası Yıldız Erkekler Türkiye Güreş Şampiyonası’nın Adana ayağında Özel Burç Ceyhan Ortaokulu öğrencileri bir gümüş, bir de bronz madalya kazandı.

Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıkları tarafından ortaklaşa organize edilen şampiyonanın Adana finalinde genç sporcular, madalya için kıyasıya mücadele etti. Minderdeki mücadele izleyenlerden büyük alkış topladı. İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’ndeki finallerde 69 kiloda Özel Burç Ceyhan Ortaokulu öğrencisi Orhan Duran Öztürk, Adana ikincisi olarak gümüş madalya kazanırken, aynı kiloda mindere çıkan Naci Tokluca da üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Beden eğitimi öğretmeni Barbaros Gündoğan, şampiyonanın çok zorlu geçtiğini ifade ederek, “Güreşçilerimiz zorlu maçları geride bırakarak, hak ettikleri başarıya ulaştı.” dedi.

Burç Ceyhan İlk ve Ortaokulu Müdürü Evliya Demiraslan da eğitim kurumu olarak SBS ve diğer ders başarılarının yanı sıra sportif çalışmalara da çok önem verdiklerini vurguladı. Demiraslan, “Okul olarak ata sporumuz güreşe sahip çıkarak onu geliştirmek için çalışıyoruz. Yıl boyunca tüm branşlardaki yarışmalarda başarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum.” diye konuştu.

İkincilik kürsüsüne çıkan 8. sınıf öğrencisi Orhan Duran Öztürk, “Okuluma gümüş madalya kazandırdığım için çok mutluyum. Beni yarışmaya en iyi bir şekilde hazırlayan öğretmenlerime çok teşekkür ederim. Hedefim aynı başarıyı grup müsabakalarında göstermek.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim