Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Balıkesir Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Kış Festivali kapsamında Burhaniye Deve Güreşi Severler Derneği'nin düzenlediği güreşlere, Ege, Marmara ve Akdeniz'den 100'ün üzerinde deve katılacak.

    Burhaniye Belediyesi ile Burhaniye Deveciler Derneği'nin ortak çalışması ile her yıl düzenlenen deve güreşleri için bu yıl güreş fikstürü çıkartıldı. Bölge halkının deve güreşine çok meraklı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Fikret Akova, belediye binasında deve güreşi köşesi bile oluşturduklarını söyledi. Başkan Akova, "İlçemizde ve bölgemizde deve güreşine olan sevgi büyük. 27 Ocak 2013 günü gerçekleşecek olan bu yılki güreşlerimiz için tüm hazırlıkları tamamladık. Deve güreşlerine bütün ilçe halkımızı ve bölgedeki vatandaşları şimdiden davet ediyoruz." dedi.

    Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenecek Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Kış Festivali'nin son günü olan 27 Ocak'ta deve güreşleri yapılacak. Belediye ekipleri, güreşlerin yapılacağı alanda bugünden çalışmalarını başlatırken, Burhaniyeli deve sahipleri de 27 Ocak için gün sayıyor. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Kış Festivali'nin son gününde yapılacak güreşlerde ünlü develer, mücadele edecek.

Editör: TE Bilisim