ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde,belediye tarafından yeni bir mezbaha yapılıyor. Bu amaçla Bahçelievler Mahallesi Geriş Mezarlığı yanındaki eski mezbaha yıkıldı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni mezbahanın yapımına başladı.

Avrupa standartına uygun planlanan mezbaha, 2. sınıf olacak ve 900 metrekare kapalı alanı bulunacak. Ayrıca 600 metrekare padok alanı yapılacak mezbaha, günlük 50 büyükbaş ve 250 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olacak. Üç tane 80 metreküplük soğuk hava deposu, ayrı sakatat işleme bölümleri ve bunlar için de 20 metreküplük soğuk hava deposu bulunacak. Hasta olduğundan şüphe edilen hayvanlar, ayrı bir alanda kesilecek. Kesimler için her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü tesiste yardımcı üniteler, kazan dairesi, sıcak ve soğuk su hidrofor tesisatları, kompresör sıcak-soğuk su ve basınçlı hava bulunacak. Kesim ve işleme bölümlerine, elektronik kumandalı hijyen bariyerlerinden girilecek.

Mezbahada çalışacak elemanlara, uzman bir danışmanlık firmasıyla anlaşılarak özel eğitim verilecek. Biri Gıda Tarım e Hayvancılık Bakanlığı'na, biri de Burhaniye Belediyesi'ne ait iki veterinerin çalışacağı mezbahaya ISO 22000 belgesi alınacak. Hijyen bakımından her şeyin düşünüldüğü mezbahada kesimler, numaralı sistemle olacak. Her hayvan, numarasına göre kesime girecek. Kesim süreçleri, bilgisayar sistemiyle tek tek kaydedilerek sicil tutulacak. Hayvan geldikten sonra özel sığır kaldırma vinciyle konveyör sistemi üzerinde karkas haline getirilecek ve soğuk hava depolarına gidecek. Kanlar ise ayrı bir tankta toplanacak. Müşteriler için galeri sistemi kurulacak. İsteyenler, hayvanlarının kesimini hijyen perdesi bulunan camlı bir bölümden seyredebilecek.

Editör: TE Bilisim