ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan sivil memurlar özlük haklarını istedi. Memurlar adına açıklama yapan Büro-Memur Sen Şube Başkanı Metin Özcan, "Emniyetteki sivil memurlar, ırgat değildir, amirinin iki dudağı arasında sıkışmış köle değildir. Sivil memurlar, devlet memurudur ve devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalıştırılmalıdır." dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan sivil memurlar, toplanarak haklarının yendiğini savundu. Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan memurlar adına açıklama yapan Büro-Memur Sen Şube Başkanı Metin Özcan, Hakları verilmeyen, görev tanımı olmadığı için adeta ırgat gibi çalıştırılan, hakları iki dudak arasına sıkışıp kalmış olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurlarımız için toplandıklarını söyledi. "Polislerle mesai arkadaşı olan, omuz omuza görev yapan sivil memurların can güvenliği maalesef yoktur." diyen Metin Özcan, şunları söyledi: "Terör örgütleri, sivil memur ve polis memuru ayrımı yapmamaktadır. Birçok sivil memur görevi başında şehit olmuştur. Sivil memurlar, teşkilat içerisinde çalışmaları nedeniyle polislerin maruz kaldıkları psikolojik baskıya maalesef aynı şekilde maruz kalmakta ve psikolojik olarak yıpranmaktadır. Ceza alırken polis gibi görülen ancak iş ödüle gelince yok sayılan sivil memurlara ne yıpranma payı ne de terör tazminatı verilmemektedir."

Büro Memur-Sen olarak, emniyetteki sivil memurların uğradığı haksızlıklara artık yeter dediklerini kaydeden Metin Özcan şöyle devam etti:
"Sivil memurların hakları ile ilgili yasal çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yaklaşık 11 yıldır açılmayan görevde yükselme sınavının en kısa zamanda açılmasını istiyoruz. Sivil memur kardeşlerimizin acilen görev tanımının yapılmasını istiyoruz. Sivil memurların Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü’nden çıkarılmasını istiyoruz. Sivil memurlara yıpranma payı istiyoruz. Polislere ödenen terör tazminatının sivil memurlara da verilmesini istiyoruz."

Editör: TE Bilisim