Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kurulan Bursa Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı için oluşturduğu karargah binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başkan Altepe, Bursa Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı için inşa edilen tabur binasının açılışına katıldı. Açılışta Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulçay, askeri erkan ve şehit aileleri de yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölge asayişine katkı sağlayacak binanın hayırlı olması dileğinde bulundu. Asayişi olmayan bir şehrin hiçbir anlamının bulunmadığını, bir yerdeki yatırım ve hizmetlerin, güzelliklerin asayişle anlam kazandığını ifade eden Başkan Altepe, Bursa’nın asayişine katkı sağlayacak taburu modern binaya kavuşturmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

2 MİLYON LİRAYA MALOLDU

Başkan Altepe, Çanakkale Savaşları’nda destan yazan Bursa Seyyar Jandarma Taburu’nun devamı niteliğinde olan Bursa Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı karargah binası için çevre düzenlemeleriyle birlikte yaklaşık 2 milyon liralık harcama yapıldığını belirtti. Kurulan birlik ve yaptıkları yatırımla birlikte tarihin yeniden canlandığını, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı’nın ayrı bir önem kazandığını vurgulayan Başkan Altepe, "Düzenlemeler kapsamında kışlanın bin 100 metre uzunluğundaki çevre duvarları yenilendi. Bölge peyzaj düzenlemelerine tabi tutuldu. Nizamiye giriş takı ve binaları oluşturuldu. 2 katlı çelik konstrüksiyona sahip birlik merkezi, yangın alarm sistemi ve uydu tesisatıyla donatıldı. Tüm odalara iklimlendirme yapılarak, personelin rahat görev yapması sağlandı." diye konuştu.

Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da taburun Bursa’daki asayiş etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında kurulduğunu kaydetti. Karargah binası ihtiyacını Büyükşehir Belediyesi’ne arz ettiklerini ve taleplerinin kabul gördüğünü hatırlatan Saldık, "Büyükşehir Belediyemizin imkanlarıyla taburumuzun hizmet binası, tüm teknik özelliklerini içerecek şekilde 2 ay gibi kısa bir zamanda yapılarak hizmete hazır hale getirildi. Tamamı rütbeli personelden oluşacak komando taburu, oluşturulan imkanlarla birlikte görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirecek." ifadelerini kullandı.

Törende Yarbay Latif Oygür, birliğin kurulma aşamasına ve tabur binasının yapımına ilişkin bilgiler verdi. Açılışın ardından protokol üyeleri tabur binasını gezerek incelemelerde bulundu. Tören sonunda açılışın anısına fidan dikildi.

Editör: TE Bilisim