Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Almanya’nın Hessen Eyaleti Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Thorsten Shaefer Gümbel ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti.
Heykel valilik binasında sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, başta mesleki eğitim konusu olmak üzere bir çok konuda işbirliği çağrısı yapıldı.

Ziyarette konuşan Vali Şahabettin Harput, Bursa ile Hessen arasındaki kardeşlik işbirliğinin günden güne artarak pekiştiğini belirterek, “Bizim Hessen ile ilişkilerimiz o kadar güçlü ve canlı ki artık Bursa olarak değişik ülkelerde bu tür ilişkilerimiz var, ancak Hessen ile ilişkilerimiz gerçek manada sadece bir ekonomik çıkara değil, aynı zamanda bir sevgiye dayalı, sıcak duyguları beraberinde taşıyan çok güçlü ilişkiler ağı olarak, her geçen gün güçleniyor. Biz Hessen-Bursa işbirliği ve kardeşliğini fevkalade önemsiyoruz, bu ziyaretin de Hessen ve Bursa için çok yararlı olacağını düşünüyorum.” dedi.

SPD Başkanı Thorsten Shaefer Gümbel ise gördükleri sıcak ilgiden dolayı Vali Harput’a teşekkür ederek, “Bu karşılıklı ilişkiler sadece ekonomik çıkarlara dayalı değil, onun çok ötesinde, bir çok alanda kendini gösteren ve gelişen ilişkilerle tanımlanmakta. Bir önceki görüşmede ele aldığımız gibi mesleki eğitim projeleri kapsamında Bursa ile mesleki eğitim alanında işbirliği yapmak isteyen Hessen’deki 3 meslek okulunun belge ve bilgilerini beraberimde getirdim.” şeklinde konuştu.

Gençlik Konukevi konusunda da işbirliği yapmak istediklerinin altını çizen Thorsten Shaefer, “Özellikle Hessen’deki ‘Gençlik Hostelleri Birliği'nin bu alandaki Türkiye ve özellikle Bursa ile bu işbirliğini artırma arzuları var. Gençlik hostelleri, özellikle Avrupa ve Almanya’da genç insanların seyahatlerinde uygun şartlarda konaklayacakları bir imkan sağlıyor. Özellikle genç insanların seyahatlerini artırıyor. Bu gençlik hostelleri, Türkiye’de de açılacak muhtemel gençlik hostelleri ile bu alanda işbirliği yapmak istiyor.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, itfaiye alanında da işbirliği yapmak istediklerini anlatan SPD Lideri Thorsten Shaefer Gümbel, sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca, yangın koruma önlemleri ve itfaiye alanında da işbirliği yapmak istiyoruz. Özellikle bu alanda Bursa Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapabileceğimizi düşünüyoruz.”

Vali Şahabettin Harput ise bu konuların ekonomik çıkarlardan daha önemli olduğunun altını çizerek, kendisinin de elinden gelen her türlü desteği verebileceğini söyledi.


Editör: TE Bilisim