Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Büyükşehir Belediyesi, kültür turları kapsamında İtalya, Portekiz, İspanya ve Almanya’dan gelen turizm ve otelcilik meslek lisesi öğrenci ve öğretmenlerine Ankara’yı gezdirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, geniş gruplara düzenlediği şehir gezileri ile tanıtım atağını sürdürüyor. Başkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmet ile dünyaya örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Shopping Fest’ten bu yana, binlerce Başkentli ve Başkent'e tatile gelen konuklara, ildeki tarihi ve turistik mekanları gezdiriyor. Başkent’in tarihi ve turistik mekanlarını görme imkanı yakalayan son gezi grubu, Hayat Boyu Öğrenme Leonardo Da Vinci programı kapsamında Ankara’ya 4 farklı ülkeden gelen otelcilik ve turizm meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri oldu. İtalya, Portekiz, İspanya ve Almanya'da turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiren 25 otelcilik ve turizm meslek lisesinin 11. sınıfında okuyan 125 öğrenci, 17 refakatçi öğretmen, okulların müdürü ve 25 il milli eğitim müdürü Anıtkabir’de başlayan keyifli bir şehir turu gerçekleştirdi.

Başkent'in tarihi ve turistik yerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen gezi kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan ve tarihi dokusuna kavuşan Hacıbayram Camii ve çevresinin gezilmesinin ardından, heyet Keçiören Belediyesi’nin teleferiğine bindi, il merkezini gezdi. Lise öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan konuk gruba, Ankara’yı tanıtıcı kitapçıklar ve materyaller hediye edildi. İlk kez Ankara’ya gelen ve ili yakından tanıma fırsatı bulan konuklar, şaşkınlıklarını ve hayranlıklarını dile getirdi.



Editör: TE Bilisim