MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik verdiği evde bakım hizmeti kapsamında, hastalara rutin muayeneleri yanı sıra ambulans hizmeti de sunuluyor.

        Evlerinde periyodik olarak ziyaret edilen vatandaşların tıbbi tedavileri ve sosyal bakımları yapılıyor. Sertifikalı bakım elemanları tarafından yaşlı ve engellilerin kişisel bakımları, ev temizlikleri, yemek ve pazar alışverişleri gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Faturaları ödenirken, hastane işlemleri ile tedavilerinin periyodik takibi de gerçekleştiriliyor.

        3 BİN 265 KİŞİ FAYDALANIYOR

        Yürüyemeyen ve çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle yatağa muhtaç şekilde yaşayan hastalar, tedavileri için ambulansla hastaneye götürülüp, getiriliyor. 3 bin 265 kişinin faydalandığı evde sağlık hizmeti kapsamında ayrıca hastaların diş muayeneleri de yapılıyor. Diş doktoru tarafından genel diş sağlığı kontrolünden geçen hastaların diş taşı temizliği, dolgu gibi tedavileri yapılırken, daha komplike işlemlerde ise hasta sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor.

        Evde sağlık hizmetinden yararlanan 49 yaşındaki Mehmet Arı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Periyodik olarak evde muayenesi ve bakımı yapılan üç çocuk babası Arı, “Toptancı halinde çalışırken düştüm. Omurilik zedelenmesi yaşadım. Kaburgalarımda kırıklar ve ciğerimde hasar oluştu. Belden aşağısı tutmuyor.” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen hizmet karşısında çok sevinçli olduğunu ifade eden Arı, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını bana kardeşim yapmadı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

     Mehmet Arı’nın eşi Zeynep Arı, eşinin yürüyemez durumda olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sağlık ekipleri haftada üç kez evimize geliyor. Hastane işlemlerinde ambulansla eşimi hastaneye götürüp getiriyorlar. İşlemlerini arkadaşlar takip ediyor. 3 çocuk ile hasta bakımı çok zor. Eşimde yatak yaraları oluşmuştu. Evde bakım sayesinde bunlar iyileşti.” diyerek duygularını ifade etti.

        Büyükşehir yetkilileri, evde bakım hizmeti kapsamında 2012 yılında 9 bin 630 ev ziyareti gerçekleştirildiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim