İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Adana Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, uygun olmayan yerlere afiş-ilan asan ve moloz dökenlere para cezası verileceğini duyurdu.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel, 2.5 milyon nüfuslu bir kentte birlikte yaşama kurallarının yerine getirilmesi ve kentlilik bilincine uygun hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Bu doğrultuda, önümüzdeki süreçte sıkı tedbirler alınacağını ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddelerinin titizlikle uygulanacağını kaydeden Öncel, "Bundan böyle, Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanındaki meydan, park ve caddelere, kamuya ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişilere kanunda belirtildiği şekilde 182 liradan 5 bin 573 liraya kadar para cezası uygulanacak. Ayrıca yine belediyemizin sorumluluk alanında bulunan izin verilen yerlerin haricindeki noktalara moloz dökümü yapan kişi, kurum ve kuruluşlara yine kanunun verdiği yetkiye dayanarak 182 liradan 5 bin 573 liraya kadar para cezası uygulanmaktadır." dedi.
Söz konusu konularda taviz vermeden kontrollere aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Tarık Öncel, tüm vatandaşları kanunlara uymaları konusunda titizlik göstermeye davet etti.

Editör: TE Bilisim