MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Kariyer Zirvesi Programı’na katılarak, öğrencilere iş hayatında elde ettiği tecrübeleri anlattı. İş hayatında öncelikle yapılan işlerin sevilmesi gerektiğini belirten Nakıboğlu, işte dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Cahit Nakıboğlu, Kariyer Zirvesi Programı’nda öğrencilerle bir araya geldi. Gazeteci yazar Mehmet Gündem’in moderatörlüğünü yaptığı konferansa Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa ve öğrenciler katıldı. İş yaşamının küçük yaşta başlaması gerektiğini belirten Cahit Nakıboğlu, insanın para kazanmanın ne olduğunu çok küçük yaşta öğrenmesinin önemli olduğunu söyledi.

‘İş dünyası öğrencilerden mezun olduktan sonra ne bekliyor?’ diye gelen soru üzerine Nakıboğlu, “Gençler, ilk önce yapacakları işi belirleyerek onu sevmelidir. Bir işe başlarken iletişimde olmazsa olmaz kural dikkattir. Bunun için de atılacak ilk adım yeteneklerinizi ve kendinizi tanımanız. İş aramaya başlamadan önce mutlaka kariyer, sektör ve iş analizi yapmalısınız. Yeni mezunlar ücret ya da yan haklar konusunda ısrarcı olmak yerine iş, şirket ve pozisyon konusunda ısrarcı ve araştırmacı olmalılardır.” dedi.

Üniversite yıllarında yapılan stajların önemine vurgu yapan Nakıboğlu, büyük şirketlerin işe alımlarda yapılan staja baktığını kaydetti. Artık çok fazla vasıflı eleman gerektirmeyen işlerde bile İngilizce bilgisi istendiğini hatırlatan Nakıboğlu, “Ancak şirketler, işe alacakları kişilerin okuma, yazma ve konuşma konusunda hiçbir sorun yaşamalarını istemiyor. Bu yüzden yabancı dil çok önemli. Bunların yanında bilgisayar bilmek olmazsa olmazlardan.” diye konuştu.

Nakıboğlu, “Aile mi yönetmek, yoksa şirket mi yönetmek zor derseniz, bence aile yönetmek daha zor. Başarılı olmanın en temel yolu aileden geçer. Eğer insan evinde mutlu ve huzurlu ise mutlaka başarılı olur.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim