Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Milli İttifak'tan Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, "AKP’ye o verenler bile icraat bekliyor. Bugüne kadar sorunları çözselerdi zaten çözmüş olmaları gerekirdi. Ülke gündemi kısır çekişmelerle meşgul ediliyor." dedi.

Çalışkan, beraberinde milletvekili adayları Nevin Zeytineli, Yaşar Narlı Atila Erol ve partililer, Ovakent'te taziye ziyaretinin arından, Kumlu ve Hassa’da kahvehane ve mahalle toplantılarında vatandaşlara hitap etti. Çalışkan, ülke gündemi kutuplaşmalar ve kısır çekişmelerle meşgul edilirken gerçek gündem ve sıkıntıların gündeme gelmediğini söyledi. Gençliğin bonzai pençesinde olduğunu ifade eden Çalışkan, "Esrar, eroin, kokain vb. klasik uyuşturucu türlerinin yanı sıra son yıllarda özellikle okul sıralarındaki yavrularımızı tehdit eden ‘bonzai’ maddesi gençliğimizi esir almaya başlamıştır. İktidarın sorunları tespit edip, esip gürleyerek meydanlarda dillendirilmesinden başka bir şey yapmadığını iddia eden Çalışkan, Biz ise çözüm için geliyoruz." dedi. Çalışkan, şunları söyledi: "Tüm vatandaşlarımız, hatta AKP’ye o verenler bile icraat bekliyor. Bugüne kadar çözselerdi zaten çözmüş olmaları gerekirdi. Bundan böyle çözüm Milli İttifak'ta olacak. Biz çözeceğiz, çare milli değerlerde, Saadet Partisi'nde." diye konuştu.

Çalışkan, ülke ekonomisinin girdiği krize de değinerek, şunları ifade etti: "Tarlalar ekilmiyor ya da karşılığı alınamıyorsa dışarıdan pirinç, mısır, ayçiçeği yağı, buğday, pamuk, saman gibi bizde potansiyeli olmasına rağmen çiftçi karşılığını alamıyor diye burada üretilmiyor ve ithal ediliyorsa, sıkıntı çok büyüktür. Çiftiler ürettiklerinin karşılığını alamayınca şehir merkezlerine, büyükşehirlere göç başlıyor. İşsizlik varsa, dış politikada facia varsa, Avrupa Birliğine girip birilerine yaranacağız diye manevi tahribat varsa, Irak’ın parçalanması, Suriye’nin bölünmesinde iktidarın dolaylı desteği varsa, orada işler yolunda gitmiyor ve değişim gerekiyor. Yapılan bazı güzel şeyler var, onlara karşı değiliz. Fakat borçlanarak yapılan birçok işlerde önem sırasında bir yanlışlık var. Bunca sıkıntılar ortada ise demek ki çok ciddi sıkıntılar var ve uygulanan reçete uygun reçete değildir. Reçete ve gerçek çözüm Milli İttifak'ta olacak. Bu defa Saadet’e fırsat verilmeli."

Editör: TE Bilisim