LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Gaziantep Girişimci İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, sanayide, ihracatta, üretimde dünya ile mücadelenin yolunun AR-GE'den, teknolojiden ve yeni ürünlerden geçtiğini söyledi.

GAPGİAD'ın üyelerine yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısının bu haftaki konuğu KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Gökhan Doğan oldu. KOSGEB’in işleyişi ve destekleri hakkında bilgi veren Doğan, girişimcilerinin yeniliklerinin her zaman yanında olduklarını dile getirdi. KOSGEB’in AR-GE ve inovasyonla ilgili sağlamış olduğu desteklerden bahseden Doğan, "Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte daha fazla katma değer üretmek şart. Dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet etmenin yolu artık AR-GE ve inovasyona daha fazla önem vermekten geçiyor. Yeni ve özgün ürünlerle dünya pazarında yer almalıyız. Bu yönde her zaman girişimcilerimizin yanında olacağız.” şeklinde konuştu.

GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan da üyelerine düzenli olarak bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söylerken, bu toplantıların birçok konuda önlerini açtığını dile getirdi. KOSGEB İl Müdürü Gökhan Doğan’a verdiği bilgiler için teşekkür eden Çalışkan, KOSGEB’in sunduğu avantajlardan yararlanmak gerektiğini belirtti. Sanayinin teknolojiyle paralel bir değişim gösterdiğinin de altını çizen Çalışkan, "Teknolojiyle beraber sanayileşme de önemli değişimler gösteriyor. Biz de bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Yeni girişimlerimizde KOSGEB’in desteğini hissetmek çok önemli. Bunu da her zaman gördük. Sanayide, ihracatta ve üretimde dünya ile mücadelenin yolu, AR-GE’den, teknolojiden ve yeni ürünlerden geçiyor. Bu konuda da KOSGEB bizim için önemli bir yol arkadaşı. Bugün bunu bir kez daha hissettik." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim