MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları, Nilüfer Bademli Koleji’nde geleneksel el sanatlarından cam sanatını öğrenci ve velilere tanıtmak için etkinlik düzenledi.

Program kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Harun Veysel Gümüş, hem cama şekil verdi hem öğrencilere sanatının inceliklerini öğretti. İki gün süren etkinliklere öğrenci ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler de gösterilen sanatı çok beğendi. Öğrenci ve veliler etkinlikler sonunda sanatçıyı ayakta alkışladı.

Özel Nilüfer Bademli Koleji Müdür Yardımcısı İsmail İnan, bu etkinlik kapsamında ana sınıfından sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencilerin katıldığı seminerler düzenlediklerini belirtti. İnan, programda kumun cama, camın da sanata dönüşümünün anlatıldığını söyledi. İsmail İnan, ayrıca müfredat konuları içinde yer alan ısı ve genleşmenin bu gözlemlerle uygulamalı olarak anlatılmasından dolayı daha iyi kavrandığını belirtti.

Sanatçı Harun Veysel Gümüş de 34 yıllık birikimlerini ve çok sevdiği cam üfleme sanatını yurt içi ve dışında katıldığı birçok organizasyonda tanıtma fırsatı bulduğunu kaydetti. Gümüş, kendisine bu fırsatı sunduğu için okul yönetimine teşekkür ederek, bu sanatı unutturmamak için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim