LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Berlin Uyum Sorumlusu Monika Lüke, yarın Almanya genelinde camilerde gerçekleşecek açık kapı günlerinin vatandaşların İslami yaşama bakma fırsatı doğuracağını söyledi.

Camilerde açık kapı gününün iki Almanya’nın birleşmesinin kutlandığı tarihte yapılmasına dikkat çeken Lüke, bu gibi etkinliklerin İslam karşıtı grupların İslam’ı lekelemeye çalışmasına karşı cesur bir atılım olduğunu belirtti. İslam’ın çoktan toplumun doğal bir parçası haline geldiğini kaydeden Lüke, “Camiler ve İslami yaşantılar da Berlin semtlerinde kök saldı.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların bu düşmanlıklara rağmen diyalogu aramasını ve köprüler kurmasını olumlu bir adım olarak değerlendiren Berlin uyum sorumlusu, “Açık kapı günü Müslümanlar ile gayrimüslimler arasında güveni güçlendirir ve karşılıklı önyargıları yıkar. Umarım ziyaretçiler bu fırsatları iyi değerlendirir.” dedi.

Almanya genelinde açık kapı gününün 1997 yılından bu yana yapıldığına dikkat çeken Lüke, açık kapı günlerinin 2007 yılından bu yana Müslümanlar Koordinasyon Kurulu’nun (KRM) himayesinde bulunduğunu hatırlattı. Berlin’de 220 bin ila 300 bin Müslüman’ın yaşadığını kaydeden Monika Lüke, bu yılki camilerde açık kapı gününün sloganının ‘Çevre Koruması-Camiler de Angaje Oluyor’ olduğunu hatırlattı.

Editör: TE Bilisim