LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutlamaya hazırlanan İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Şehitler Anıtı’nın 5,5 metrelik maketini Mavişehir’e dikecek. Bu özel günde, Çanakkale Savaşı’nı anlatan fotoğraflardan oluşan "Burası Çanakkale" temalı bir de açık alan sergisi oluşturulacak. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Çanakkale ruhunu Karşıyaka’ya taşıyacağız.” dedi.

18 Mart’taki büyük gün için aylar önceden hazırlıklara başlayan belediye, savaş sırasında şehit olan 253 bin Türk askeri anısına yaptırılan Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın 5,5 metrelik maketini hazırlattı. Mavişehir Meydan Parkı’na yerleştirilecek ve kalıcı olacak heykelin açılışı, zaferin yıldönümü olan 18 Mart Çarşamba günü saat 18.00’de, geniş katılımlı bir törenle yapılacak. Törenin ardından aynı alanda bir de açıkhava sergisi açılacak. Sergide savaş fotoğrafları, Çanakkale’den fotoğraflar, savaşa ait kronolojik bilgiler ve yazıların yer aldığı dev panolarla A’dan Z’ye büyük zaferin hikayesi anlatılacak. Törene gelen katılımcılara, Çanakkale Şehitleri Anıtı figürlü anahtarlıklar hediye edilecek.

Başkan Akpınar, “İzmir’de yaşamamıza rağmen birçok insanımızın, Çanakkale’de yaşananları öğrenmek ve görmek adına Çanakkale’ye gidemediğini veya gitmediğini biliyoruz. Türk halkının var olmasının temel nedenlerinden birini oluşturan bu savaşların, insanlarımıza bireysel, toplumsal ve kurumsal sorumluluklarımız gereği öğretilmesi adına böyle bir çalışmayı gerçekleştirdik ve İnsanlarımız Çanakkale’ye gidemiyorsa Çanakkale’yi biz İzmir’e getirelim dedik. Yaşananları tek tek yeniden anlatmak ve tarihsel bilgileri yeniden aktarmak yerine, görsellerle o anları yaşatmaya çalışacağız. Herkesi açılış törenimize ve sergimizi gezmeye bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim