ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı Çanakkale şehitlerine hatim okuma seferberliğine Antalya’nın Finike ilçesinde yeni Kur’an’a geçen kursiyerler de katkıda bulundu. Bu güne kadar kursiyerler şehitler için 2 hatim indirdi.

Cami imamı Cengiz Yıldırım ve müezzin İsmail Uysal’ın gayretleriyle mukaddes kitabı öğrenme imkanı bulduğunu belirten kursiyerler, “Allah razı olsun bize Kur’an-ı öğrenmemize vesile olanlardan. Böylelikle şehitlerimize ilk defa hatim okuma şerefinde bulunduk.” dedi.

Finike’de Kur’an-ı öğrenenler kervanına Yeni Mahalle Camii cemaati de katıldı. 20 cami cemaati yatsı namazına müteakip gördükleri kurslarla Allah’ın kelamını öğrenme fırsatı buldu. İlçe genelinde bütün camilerde Kur’an öğrenme seferberliği yaşandığını dile getiren Finike Müftüsü Lütfü İmamoğlu, “60 camimiz var. 59’unda din görevlisi arkadaşlarımız bulunuyor. Bütün camilerde 150- 200 civarında insana Kur’an öğretiliyor. Camilerde 7’den 70’e herkese yardımcı oluyoruz. Bir kişi de gelse, 20 kişi de gelse mutlaka arkadaşlarımız ilgileniyor. Camilerimizde Kur’an’a geçenlere moral vermek için tebrik belgesi vermeyi düşünüyoruz. İmamlarımızı da tebrik ediyoruz. Özveriyle cemaate yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlatmış olduğu, ‘Çanakkale şehitlerine 250 bin hatim’ seferberliğine ilçe olarak kayıtsız kalmadıklarını belirten Finike Müftüsü Lütfü İmamoğlu şunları ekledi: “Biz din görevlisiyle, cemaatiyle ve kursiyeriyle hep beraber bu seferberliğe katıldık. Diyanet İşleri Başkanlığına şehitler için 170 hatim okunduğunu bildirdik. Allah herkesten razı olsun.”

Editör: TE Bilisim