İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kozan Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla ‘Kan ve Toprak’ adlı tiyatro oyununu sahnelendi.

Oyun öncesinde bir konuşma yapan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; “Dedelerimiz Çanakkale’de dökmüş oldukları kanları ve canları ile düşmana geçit vermediler. Şunu unutmayalım ki ülkemizin düşmanları her dönem oldu ve bundan sonra da olacaktır. Düşmanlara fırsat vermeyelim.” dedi.

Program ünlü sinema sanatçısı Yaşar Alptekin’in Çanakkale Destanı’nı anlatan bir konferansı ile devam etti. Çanakkale ruhunu her Türk gencinin bilmesi gerektiğinin altını çizen Alptekin, Çanakkale’de yaşanan destanın ve maneviyatın ancak orayı ziyaretle anlaşılabileceğini söyledi. Alptekin; “Çanakkale Zaferi'ni yılda bir gün değil her gün hatırlamalıyız. Bizler şehitlerimize layık olmaya çalışalım. Özellikle genç nesillerimize sesleniyorum, lütfen şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayalım ve 'biz bu ülkeyi bunlara mı emanet ettik' dedirtmeyelim.” şeklinde konuştu.

Daha sonra İstanbul Temaşa Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı ‘Kan ve Toprak’ adlı oyun sahnelendi. Oyunda Çanakkale Kara Savaşları’nın başladığı 25 Nisan 1915 günü Arı Burnu’na yapılan ilk Anzak Çıkarması’na karşı koyarken şehit olanların hikayesi anlatılıyor. Erkan Gündüz’ün eseri olan oyunun yönetmenliğini Murat Özdil yapıyor. Oyunda Bülent Gençak, Mustafa Ali Özsöz, Sedat Karaer, Murat Tiryaki, Ferhat Adıgüzel, Murat Özdil, Murat Erdoğan ve Zehra Şahin rol aldı.

Editör: TE Bilisim