LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Samsun Canik Başarı Üniversitesi, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na yaklaşık bir ay kala Samsun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Kastamonu ilini kapsayan 12.sınıf öğrencilerine yönelik başarı değerlendirme sınavı yaptı.
Sınav nedeniyle Tokat’a gelen Canik Üniversitesi Tokat ili sınav koordinatörü Yakup Sözen ve yardımcısı Levent Ay Tokat İl milli eğitim müdür yardımcıları Mehmet Yorulmaz ve Cevat Öz ile görüştü. Tokat ilinin de içerisinde olduğu deneme sınavı hakkında açıklama sınav koordinatörü Yakup Sözen,” geçtiğimiz yıl benzeri bir sınavı Samsun ili sınırları içersinde yaptık, geçen yıl sınav sonunda aldığımız olumlu sonuçlar nedeniyle bu yıl deneme sınavını sadece Samsun içine hapsetmek istemedik tüm bölgeye yaymak istediğimizden dolayı böyle bir uygulamayı hayata geçirdik.” dedi.
Samsun, Ordu, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Kastamonu olmak üzere yedi ilde aynı anda başarı değerlendirme sınavını gerçekleştirdiklerini ifade eden Canik Başarı Üniversitesi sınav koordinatörü Yakup Sözen, “Bu sınava bölgede yaklaşık 45-50 bin öğrenci girdi. Bu bölgenin üniversitesi olarak, bölgemizdeki öğrencilerin başarısına nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşünürken, bu şekil bir model aklımıza geldi. Sınavdan yaklaşık bir ay önce 45-50 öğrenci durumunu görsün ve böylece bizimde katkımız olsun istedik.” diye konuştu.
Başarı sınavıyla ilgili öneriyi Tokat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yorulmaz’a getirdiklerinde Yorulmaz’ın teklifi kabul ettiğini, diğer illerdeki milli eğitim müdürlerinin de benzeri davranışı gösterdiklerini vurgulayan Koordinatör Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu faaliyetimiz tanınırlığımızı gösterme adına gibi de olsa, biz bunu öncelikle kültür hizmeti olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yıl, psikolojik rehberlik danışma merkezimizdeki hocalarımızı illere göndererek büyük salon toplantıları gerçekleştirdik. Üniversitedeki birikimi bölgemizle paylaşmak istiyoruz. Eğitim alanında vermiş olduğumuz katkıya müdürlerimizin destek çıkması bizleri yüreklendirdi. Önümüzdeki yıllarda da başarı deneme sınavlarını geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sınav sonuçları bir hafta gibi bir süre içinde il milli eğitim müdürlüklerimize ulaşacak. Daha sonra da öğrencilerimizin cep telefonlarına mesaj olarak gelecek. Bizler sonuçları kamuoyuyla paylaşmayacağız. İl müdürlerimiz isterlerse sonuçları paylaşabilirler. Sınav sonuçları açıklandığında, il sıralaması, ilçe sıralamaları, okul sıralamaları ve hatta bireysel başarı sıralamaları müdürlüklerimize gönderilecek.”

Tokat İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yorulmaz ise, Canik Başarı Üniversitesi’nin YGS sınavı öncesinde böylesi geniş bir bölgeyi kapsayan deneme sınavı düzenlemesinden dolayı Rektör başta olmak üzere tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.
Tokat’ta yapılan deneme sınavına toplam 6 bin 466 adet 12. sınıf öğrencisi katıldı.

Editör: TE Bilisim