YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un 100. yıl hedefini 2019 olarak açıkladı. Genç, ilçede ikinci devlet üniversitesi ile 3 yeni özel üniversiteyi hayata geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

        Bir yılın değerlendirmesini yapan Başkan Genç, 2012 yılının şehre çok katma değer katan önemli yatırımların hayata geçtiği bir yıl olduğunu, yeni yılın ise daha güzel olacağını kaydetti. Meşe Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında 2012 yılında gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehre çok katma değer katan en önemli projenin Canik Başarı Üniversitesi olduğunu söyledi. Üniversitenin şehrin geçmişindeki var olan bu güzelliği öne çıkardığını ifade eden Başkan Genç, ikinci devlet üniversitesi ile 3 yeni özel üniversiteyi ilçede hayata geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

        2013’de ilçeye bağlı planlayıp şehirle bütünleştirmek istediklerini ifade eden Başkan Osman Genç, “3 -4 tane üniversite yapılacak alanlar var ve bunların zemin etütlerini yapacağız. 2. devlet üniversitesi veya 2 -3 özel üniversite kurulmasını istiyoruz. Bu da bilim ve sanata önemli katkılar sağlayacak. 2012 yılı güzel yatırımlar ve gelişmelerle geçti, 2013 yılı ise daha güzel bir yıl olacak. Ama bizim şehir olacak 100. yıl hedefimiz ise 2019.” dedi.

        Canik Belediye Başkanı Osman Genç dere ıslahı konusunun belediyenin sorumluluğunda olmamasına rağmen, ilçedeki bazı dereleri belediye kaynakları ile ıslah ettiklerini belirterek "Bu konuda Sayıştay zimmetimize para geçirmekten işlem yaptı. Mahkemelik durumdayız." diye konuştu.

        Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Meşe Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılında belediyenin yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Açıklamasında, temmuz ayında yaşanan ve 14 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketine değinen Başkan Genç, derelerin ıslahının Büyükşehir Belediyesi ile DSİ'nin sorumluğunda olduğunu savundu.

        "SORUŞTURMA İZNİ VERİLMELİDİR"

        İlçe belediyelerinin dere ıslahı gibi bir görevi olmadığını söyleyen Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak dere ıslahı konusunda görevimiz olmamasına rağmen biz ilçedeki dereleri ıslah ettik. Bu konuda Sayıştay, zimmete para geçirme konusunda işlem yaptı ve mahkemelik olduk. Şu anda bu süreci yaşıyoruz. Derelerin ıslahı DSİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundadır. Bu kurumlar görevini sel öncesinde yapsaydı, felaketten az düzeyde etkilenebilirdik. Şu anda savcılık 14 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi ile soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından bazı yerel yöneticiler hakkında soruşturma izni isteniyor. Soruşturma izni verilmelidir. Canik Belediyesi'nin selden 18 milyon lira zararı var. Canik Belediyesi sel felaketinin mağdurudur. 21 yüzyılda köprü ve suyun hesabını yapamıyorsak gerisini siz düşünün." açıklamasında bulundu.

        "CANİK BELEDİYESİ'NİN ZARARI KARŞILANMADI"

        Belediyenin maddi zararının karşılanmadığını öne süren Başkan Genç, "Burada şunu söylemekte fayda görüyorum. Yaşanan selde yaklaşık 18 milyon 300 bin lira zarar tespit edildi. Ancak İl Afet'ten gelen 100 bin liranın haricinde belediyemize tek kuruş gelmedi." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim