YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
İzmir'in Çeşme Belediyesi, darlığı sebebiyle sık sık trafik kazalarının meydana geldiği, can ve mal güvenliğinin olmadığı Paşalimanı ve Şifne yolunu 5 milyon liralık yatırımla genişletiyor. Yolun kenarında bulunan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilere onay gelmediği için beklemede olan çalışmalar, Orman Bölge Müdürlüğü’nün kendi arazisi için izin vermesinin ardından başladı. Güzergâhın devamında çalışma yapılabilmesi içinse Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’nün izni bekleniyor.

Şu anda 5 metre olan Paşalimanı ve Şifne yolunun genişliği dört katına çıkacak. 15 metre enindeki asfalt yol ve her iki tarafta da bulunacak 2,5 metre enindeki yaya kaldırımlarıyla birlikte genişlik 20 metreye ulaşacak. Yol, engellilerin de kullanımına uygun hale getirilecek. Şifne Çamur Banyosu Tesisleri önündeki betonarme köprü yola bağlı olarak yenilenirken yolun kenarına her 50 metrede bir yetişmiş turunç ağacı dikilecek.

İlçe merkezi ve Ilıca’yı Paşalimanı ve Şifne’ye bağlayan ana arter yolun genişliğinin 5 metreye kadar düştüğünü ve can güvenliğinin olmadığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, “Bu yol uzun zamandır Çeşme’nin kanayan yarasıydı. Darlığı nedeniyle çok sayıda trafik kazası oldu. Kaldırımı bile olmayan yolu genişletmek için çok çaba gösterdik fakat izinler gelmediği için çivi dahi çakamadık. Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen onayın ardından o bölge için derhal çalışmalara başladık. Şimdi ise yolun devamındaki bölümde de çalışma yapabilmek için Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü’nün kendi arazisi için izin vermesini bekliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim