Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Baharın gelmesiyle birlikte belediye tarafından çevre temizliğine dikkat çekmek için temizlik kampanyası başlatıldı.

İlde belediye öncülüğünde organize edilen, kamu kurum çalışanları ve öğrencilerinde destek verdiği kampanya Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programla başladı. Konuşmaların ardından gruplara ayrılan vatandaşlar şehrin mahalle, cadde ve sokaklarında dağılarak temizlik çalışması yaptı. Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bankalar Caddesi'nden başladıkları temizlik çalışmasında yerde buldukları sigara izmaritlerini topladı.

Arslan, yaptığı konuşmada, temizliğin önemine dikkat çekerek vatandaşları sigara izmariti konusunda uyardı. Arslan, "Belediye olarak Yozgat'ta temizlik noktasında çok özenli davranmaya çalışıyoruz. Titiz davranıyoruz. Her gün saat 5- 6 civarında ilimiz pırıl pırıl oluyor. Tabiri caizse bal dök yala o derece. Yozgat temiz oluyor ama maalesef duyarsız bazı vatandaşlarımız sebebiyle sabah saat 8'den sonra tekrar ciddi manada bir kirlilik yaşıyoruz. Bugün yaptığımız çalışma ile sembolik olarak temizlik bilinci oluşturmaya, dikkat çekmeye çalışıyoruz. Biz zaten belediye olarak temizliyoruz. Bu bizim belediye olarak asli vazifemiz. Bundan hiç bir zaman kaçınmayız. Ama vatandaşlarımızından temizlik konusunda duyarlı davranmasını istiyoruz. İşimizi kolaylaştırmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız temizlik konusunda titiz olursa duyarlı olursa bizim temizliğe ayıracağımız zaman daha fazla olur. Çok daha fazla yeri temizlemiş oluruz. çalışmamızın amacıda budur.” dedi.

Milletvekili Yusuf Başer de yaşanalılabilir bir şehir için çevre temizliğinin önemli olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Kazım Arslan’a temizlik konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim